Erik Juffermans Erik Juffermans
29/09/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 13:00

Twee onbekende crypto stoeien met bitcoin om toppositie op Bitvavo

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twee onbekende crypto stoeien met bitcoin om toppositie op Bitvavo

Foto: Bitvavo

In de afgelopen 24 uur staan twee verrassingen aan de top van de lijst van meest populaire crypto op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het gaat om tellor (TRB) en loom network (LOOM). De handelsvolumes van deze twee relatief onbekende munten komen vandaag zelfs dicht in de buurt van bitcoin (BTC). 

Nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om 10 euro gratis crypto naar keuze te ontvangen bij het aanmaken van een nieuw account!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tellor crypto gaat als een speer

Het handelsvolume van Tellor bedraagt de afgelopen 24 uur maar liefst €7,3 miljoen op de Nederlandse crypto beurs.

Tellor (TRB) is een gedecentraliseerd orakelnetwerk op Ethereum (ETH), vergelijkbaar met Chainlink (LINK). Orakelnetwerken zijn ontworpen om gegevens off-chain, dus buiten het netwerk, te leveren aan gedecentraliseerde applicaties (dApps). Dit soort datafeeds zijn cruciaal voor talloze decentralized finance (DeFi) protocollen.

Wat het project uniek maakt is dat het gebruik maakt van een proof-of-work consensusmechanisme om de integriteit van de gegevens te waarborgen en een stimulans te bieden aan miners om accuraat en tijdig informatie te verstrekken. In essentie fungeert Tellor als een brug tussen off-chain gegevensbronnen en on-chain smart contracts.

De waarde van de token van het netwerk, tellot tributes, begon op 24 augustus aan een duizelingwekkende opmars. Die dag stond de koers van TRB op $9,40. Inmiddels, ruim een maand later, is de waarde van TRB $52,16. De koers kwam op donderdag zelfs kort boven de $60 uit. We hebben het dus over een maandelijkse koersstijging van ruim 400 procent.

Zo’n koersstijging valt op, en het handelsvolume reflecteert de interesse die handelaren momenteel hebben in TRB.

LOOM doet het ook goed, maar bitcoin blijft koning

Toch is er een token die momenteel nog populairder is op Bitvavo: Loom Network (LOOM). Al ruim een week staat LOOM bovenaan in de lijst van populaire tokens op Bitvavo. Loom Network is een project dat de schaalbaarheid van DeFi projecten op Ethereum probeert te verhogen. 

Ook de koers van LOOM is aan een flinke opmars bezig. Deze is niet zo indrukwekkend als die van TRB, maar toch genoeg om de aandacht van handelaren te krijgen. Alhoewel de LOOM token vandaag met 20% daalt, staat de koers alsnog 200% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Op moment van schrijven is het handelsvolume van LOOM op Bitvavo €8.1 miljoenBitcoin spant echter alsnog de kroon op Bitvavo qua handelsvolume. Het volume van BTC bedraagt momenteel namelijk €13.2 miljoen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement