Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Verbod op bitcoin (BTC) derivaten in het VK: Wat zal de impact zijn?

Vorige week woensdag kwam het nieuws naar buiten dat de financiële toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk bitcoin (BTC) en cryptocurrency derivaten zal gaan verbieden. Maar hoe groot kan de impact van zo’n verbod zijn op de markt?

Vanaf 6 januari 2021 zal de handel in cryptocurrency derivaten in het VK verboden zijn voor particuliere investeerders. Volgens de Financial Conduct Authority (FCA) zouden deze derivaten namelijk ongeschikt zijn voor dit type belegger. Onder andere de kennis omtrent deze producten zou niet voldoende zijn om beleggers veilig in dergelijke producten te laten handelen:

“Dit verbod weerspiegelt hoe serieus we de mogelijke schade voor particuliere klanten van deze producten zien. De bescherming van consumenten staat hier voorop.” – Aldus de FCA.

- Advertentie -

Een verbod is natuurlijk nooit gunstig als dit ervoor zorgt dat er minder geld de markt instroomt. Maar de impact van dit verbod ligt echter lager dan men in eerste instantie misschien zou denken. In een aantal reacties laten bedrijven aan Coindesk weten dat het allemaal wel meevalt:

“We verwachten geen materiële impact als gevolg van de FCA-aankondiging, aangezien deze producten een zeer klein onderdeel vormen van onze gediversifieerde en wereldwijde activiteiten, […] De impact van de omzet als gevolg van de FCA-beperkingen zou minder dan 1% van de totale omzet van IG Group bedragen.”

Daarnaast verwachten een aantal van de bedrijven dat consumenten nu buiten de grenzen van het VK op zoek gaan naar crypto-derivaten. Volgens de CEO van Broctagon Fintech Group, Don Guo, bestaat er zelfs een reële kans dat zij nu in derivaten gaan handelen op ongereguleerde exchanges, waardoor zij dus juist meer risico zullen lopen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.644,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.658,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.695,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.714,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.734,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.658,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.636,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.695,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.714,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.734,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...