PremiumADA analyse: Deze groep investeerders blijft cardano kopen

In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Cardano (ADA) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

ADA is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 3% gedaald. Over de afgelopen zeven dagen zagen we gelukkig wel een stijging. In deze periode steeg de koers met ongeveer 1%. ADA staat op het moment van schrijven op de 8e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Cardano (ADA)?

Voordat we verder kunnen met de analyse moet er eerst duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen Cardano en ADA, dit zijn namelijk twee verschillende dingen. Als we spreken over Cardano dan gaat het over het project en het blockchain platform. Als we het hebben over ADA dan gaat het over de bijbehorende crypto die leeft op de Cardano blockchain. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat Cardano het huis is en ADA de bewoner van dit huis.

Hoewel Cardano kan worden gebruikt om ADA te ontvangen en te versturen, kan de blockchain nog veel meer. Zo is Cardano ook een platform waar smart contracts en smart contract applicaties op gemaakt kan worden. Als dit bekend klinkt dan kan dat kloppen. Dit is namelijk wat Ethereum (ETH) ook doet. Dit is echter geen toeval. Charles Hoskinson and Jeremy Wood, de oprichters van Cardano, waren al vroeg betrokken bij het oprichten van Ethereum in 2013.

Laatste Cardano nieuws

Onlangs liet on-chain data een erg interessante ontwikkeling zien voor Cardano. Cardano blijkt namelijk erg populair te worden. Crypto ‘sharks’, adressen die tussen de 10.000 en 100.000 ADA tokens in bezit hebben, blijken gebruik te maken van de lage koers door tokens te accumuleren. Deze groep investeerders heeft bijna 80 miljoen ADA tokens toegevoegd aan hun wallets in de afgelopen 30 dagen.

Ook is ADA nu populair onder de ADA whales, adressen die tussen de 100.000 en 10 miljoen tokens bezitten. Echter is deze populariteit op een andere manier uitgedrukt. In plaats van dat deze whales nieuwe tokens bijkopen, stoppen ze met verkopen. Dit is in ieder geval al een stap in de juiste richting.

Een mogelijke reden van de populariteit van Cardano kan te maken hebben met de Vasil hard fork die eraan komt. Deze update zal namelijk veel verbeteringen met zich meebrengen.

Technische analyse ADA koers

Op 27 juni 2022 is er een nieuwe technische analyse gedeeld binnen de Premium omgeving van Crypto Insiders. In deze analyse keken onze analisten naar de koers van ADA. Nadat de koers perfect binnen de verkoopzone van $0,68 kwam, werd er een daling verwacht. Deze daling zou ons richting de groene zone op de grafiek moeten brengen. Dit is gebaseerd op een analyse op basis van Elliott Waves. We zien dat er verschillende waves samenkomen in dit gebied. Onze analisten verwachten hierna een stijging.

Waar deze stijging ons naartoe zou kunnen brengen is vooralsnog niet duidelijk af te lezen van de grafiek, maar delen wij met de leden in de Discord community zodra de grafiek dit wel laat zien.

afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 27 juni 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Wat zijn de verwachtingen voor Cardano?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt en zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Dit maakt het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren.

ADA kopen of verkopen?

Wil jij graag dit soort koersanalyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen handelsplannen. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koersanalyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Laura
Heb jij ook al ADA in je portfolio?

Laatste Nieuws

Volgende artikel