PremiumCrypto-analyse XTZ: Geweldige samenwerking zorgt voor stijging van 30%

De markt lijkt erg verdeeld vandaag. Waar de helft toch rode cijfers laat zien, kleurt de andere helft juist groen. Een van de uitblinkers van de afgelopen 24 uur is Tezos, die met ongeveer 30% steeg. In de afgelopen zeven dagen wist de coin net quitte te spelen, hier noteren we een rendement van 0,74%. De coin staat door de stijging op de 40e plek op basis van marktwaarde. Het volume steeg met 477% ten opzichte van gister.

Wat is Tezos?

Tezos is een blockchain-netwerk op basis van smart contracts, op een manier die wat weg heeft van Ethereum. Het grote verschil tussen de twee is echter dat Tezos ernaar streeft om een uitgebreide infrastructuur aan te bieden. Dit wil zeggen dat de infrastructuur in de loop van de tijd ruimte heeft om verbeterd te worden zonder dat er een hard fork, ofwel een splitsing van de blockchain, voor nodig is, zoals we eerder al zagen bij zowel Bitcoin als Ethereum. Zo’n splitsing ontstaat doordat meerdere gebruikers van het netwerk het niet eens zijn met de beslissingen die worden genomen over de toekomst van het project. Hierdoor willen zij afgesplits van het originele netwerk zelf verder gaan.

Daarnaast kunnen XTZ HODLers stemmen voor bepaalde protocol updates die worden gepresenteerd door het Tezos team. Hierdoor krijgt iedere Tezos houder de kans om mee te beslissen over de toekomst van het project. 

Waarom stijgt Tezos? 

De stijging van XTZ zou mogelijk te maken kunnen hebben met een aankondiging die zij gedaan hebben. In deze aankondiging gaven ze aan dat game ontwikkelaar Ubisoft, een erg grote naam in de wereld van gaming, Tezos heeft gekozen om het platform ‘Ubisoft Quartz’ op te laten draaien. Via dit platform zal Ubisoft Non-Fungible Tokens (NFT’s) aanbieden aan gamers van over de hele wereld. 

Gamers zullen uiteindelijk dus de mogelijkheid krijgen om bepaalde voertuigen, wapens of stukken uitrusting te verzamelen, kopen of verkopen in hun favoriete games. Ubisoft Quartz is tevens ook de eerste stap van Ubisoft naar het ontwikkelen van een eigen metaverse. Dit is goed nieuws voor Tezos aangezien de metaverse crypto sector de laatste tijd erg gewild is. Daarnaast doen NFT platforms het ook erg goed. Het zal zeker interessant zijn om de ontwikkelen rondom deze samenwerking goed in de gaten te houden.

Eén ding is zeker: zondagmiddag rond de klok van 16.00 uur weten we wie zich wereldkampioen Formule 1 2021 mag kronen. Dit evenement zal er ook weer voor zorgen dat de naam van Tezos gezien wordt door miljoenen F1 fans. 

Technische analyse

Het technische plaatje van XTZ is door de stijging ook veranderd. We zagen eerst dat de koers in een neerwaarts trendkanaal bewoog. Door de stijging wist de koers de bovenkant van dit kanaal overtuigend te doorbreken. Na deze stijging werd de oude weerstand getest. 

Hoewel we op het moment van schrijven nog met het testen van deze lijn bezig zijn, lijkt het erop dat de koers hier wel al een bounce heeft gemaakt. Toch ligt hier nog extra weerstand van eerdere niveaus. Hier zal het dus nog oppassen geblazen worden.

Laatste Nieuws

Volgende artikel