Zeer transparant

Accuraat

Officieel gecertificeerd

NFT-gebruik

Een eigen dApp

Samenwerking met Chainlink

Satelliet monitoring

Duurzaam

Nederlands bedrijf

Relatief nieuw project

Over Coorest

Coorest is een Nederlands bedrijf dat de CO2-compensatie industrie probeert te vernieuwen met gebruik van blockchain technologie. Dit maakt Coorest een pionier binnen deze industrie. Het compenseren van CO2-uitstoot zal een van de belangrijkste onderwerpen worden in de nabije toekomst. Niet alleen voor particulieren, maar vooral voor bedrijven. Coorest biedt een zeer gemakkelijke en bovenal transparante manier om CO2-uitstoot te compenseren. Coorest werkt samen met door Coorest goedgekeurde organisaties die bomen planten om CO2 te absorberen. Elke daadwerkelijke boom is verbonden aan een non fungible token (NFT); een NFTree. Ook heeft Coorest een digitale app ontwikkeld die gebruikers een zeer duidelijke interface biedt. Deze dApp maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in persoonlijke data en gecompenseerde CO2. 

Navigeer snel naar …

Coorest Coorest Coorest Coorest Coorest

Klantbeoordeling

Coorest maakt op zeer creatieve wijze gebruik van NFT’s. Gebruikers van Coorest kunnen een NFT kopen die correspondeert met een geplante boom op een van de plantages van Coorest. Deze NFT’s genereren vervolgens tokens die gelijk staan aan de hoeveelheid geabsorbeerde CO2 door de echte bomen.

scoort een 0,0 uit reviews.

0,0
coorest_review_klantbeoordeling

Onze ervaring

coorest_review_onze_ervaring_CO2_compensatie

Het is lastig om Coorest te vergelijken met conventionele bedrijven in de CO2-compensatie industrie. Dit heeft alles te maken met de unieke eigenschappen van Coorest. Coorest is het allereerste project dat blockchain technologie toepast bij het compenseren van CO2. Door het gebruik van smart contracts is het vrijwel onmogelijk om CO2-reductie dubbel te tellen. Dit dubbel tellen van gecompenseerde CO2 is misschien wel het grootste probleem in de huidige CO2-compensatie industrie. 

Maar wat is dit fenomeen precies? Om het simpel uit te leggen is dit de situatie waarbij twee partijen dezelfde gecompenseerde CO2 claimen. Twee bedrijven kunnen dus beide claimen een ton CO2 te hebben gecompenseerd terwijl in realiteit er maar 1 ton is gecompenseerd. Dit gebeurt omdat er een link mist tussen de data en de realiteit. Ze komen niet overeen. De methodologie van Coorest en het gebruik van smart contracts is zo gestructureerd dat dubbel tellen onmogelijk is.

De data wordt namelijk elke maand gecontroleerd aan de hand van satellietbeelden en berekeningen. Deze berekeningen worden gefaciliteerd door de Chainlink Decentralized Oracle Network (DON). Wanneer de data niet overeenkomt wordt het smart contract niet uitgevoerd en stopt het genereren van Coorest tokens. Blockchain technologie neemt hierbij dus het werk van menselijke controle mechanismes over en de foutmarge wordt significant verkleind. Ook de frequentie van deze controles die Coorest uitvoert is indrukwekkend in vergelijking met andere organisaties in de industrie.

Een korte inventarisatie bij meerdere grote bedrijven in de industrie toont aan dat deze hoge frequentie van controles of audits niet vaak voorkomt. De meeste bedrijven hebben jaarlijkse controles. Het is dus niet verrassend dat de huidige industrie zeer inefficiënt functioneert. Coorest is een frisse wind in de CO2-compensatie industrie en lijkt alle problemen die kenmerkend zijn voor deze industrie op te lossen. Op basis van onze review is de hoogste prioriteit van Coorest om de aarde te verduurzamen en om bedrijven en individuen te helpen dit te doen. Ze doen dit op een bruikbare en bovenal zeer transparante manier die tot op heden niet geëvenaard wordt in de industrie van het compenseren van CO2.

coorest_review_CTA

Word CO2-neutraal

Compenseer moeiteloos CO2-uitstoot met Coorest.

Het idee achter Coorest is prachtig. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt.
– Anoniem

Coorest’s toekomstplannen

De plannen van Coorest zijn duidelijk en transparant. Ze zijn druk bezig met het opschalen van de geplante bomen. Zo zal begin 2023 het eerste reguliere bosplant project gestart worden. Ook zijn ze bezig met het finaliseren van de web app. Daarnaast staat er ook een initial dex offering (IDO) op de planning. Het team van Coorest is zeer ambitieus en zelfverzekerd in hun strategie. Ze zijn vastbesloten de CO2 compensatie industrie te revolutioneren.

Liever kijken dan lezen?

Kom meer te weten over Coorest in deze Ask Me Anything sessie die Coorest zelf heeft georganiseerd.

Veel gestelde vragen

Coorest heeft een lopend bomenplant project in Zaragoza, Spanje. Daarnaast staat het volgende project al gepland voor 2023. Dit zal in Estland zijn. Dit wordt het eerste bosplant project van Coorest. Ook lopen er gesprekken met projecten in Afrika.

Coorest is een gecertificeerd internationaal project. Het is dus wereldwijd actief en voor iedereen te gebruiken. Coorest werkt daarnaast samen met projecten in meerdere landen. Het platform probeert hierbij altijd een symbiotische samenwerking te realiseren waarbij elke partij profijt heeft.

Het beter maken van de wereld is het primaire doel van Coorest. Daarnaast is het faciliteren van toegang tot monetaire systemen voor mensen die dit niet vanzelfsprekend hebben een grote motivatie. Iedereen met een internetverbinding kan gebruik maken van de wonderen van blockchain.

De NFtrees van Coorest zijn te verkrijgen op de NFT marktplaats Venly. Als je vervolgens je polygon wallet linkt aan de web app van Coorest heb je een heel duidelijk overzicht van je NFTtrees en het gecompenseerde CO2.

Naast het tokenizen van geplante bomen heeft Coorest ook plannen om beschermde dieren te tokenizen. Deze plannen staan echter nog in de kinderschoenen. Het is echter duidelijk dat Coorest op een revolutionaire manier gebruik maakt van blockchain technologie voor het welzijn van deze planeet en haar flora en fauna.