MyEtherWallet

MyEtherWallet, vaak MEW genoemd, is een open source, klantzijde tool die gebruikt wordt voor het aanmaken van Ethereum wallets en het verzenden van transacties.

MyEtherWallet geeft je de mogelijkheid om nieuwe adressen/wallets aan te maken waar je je Ethereum kunt bewaren, buiten een exchange om. Dit proces verloopt volledig op jouw computer/browser en dus niet op de servers van MyEtherWallet. Daarom ben jij, wanneer je een wallet aanmaakt, verantwoordelijk voor het opslaan en backuppen hiervan. MyEtherWallet is overigens ook geschikt voor het bewaren van je ECR-20 tokens.

MEW is geen ‘Web Wallet’. Je maakt geen account aan en geeft hen geen Ether om vast te houden voor je. Het team achter MEW probeert het alleen gemakkelijk te maken om je wallet op te slaan en zelf te beheren. Dit gebeurt door het genereren en het downloaden van een Json file, welke je elke keer dient te uploaden wanneer je toegang wilt tot je wallet. Zonder de Json file heb je dus geen toegang tot je wallet. Het wordt daarom ook aangeraden om je Json file goed te bewaren en er vooral een back-up van te maken

Verder biedt MEW een paar unieke features die je in andere wallets niet zult vinden. Deze features kun je vinden in de hoofdnavigatie balk.

Een paar van de meest handige features zijn: het direct swappen tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), het creëren van en het communiceren met smart contracts, registreren van Ethereum Name Service (ENS) en het kopen en verkopen van geregistreerde domeinen. Normaal gesproken dien je voor dergelijke services een externe website te bezoeken, maar het feit dat dit alles binnen het gebruik van een online wallet kan, is uniek.

Account / wallet aanmaken

Een MEW wallet aanmaken is gratis en binnen een paar stappen gepiept. Via onderstaande knop kom je direct op de juiste website. Mocht je via een andere website doorverwezen worden naar MEW, let dan altijd goed op de URL. Deze moet altijd “https://www.myetherwallet.com” zijn. Is dit niet het geval dan heb je mogelijk te maken met een phishing website.

MyEtherWallet aanmaken

MyEthereWallet website bezoeken

Voor- en nadelen van de MyEtherWallet

Het gebruik van een hardware wallet is een veilige keus. Hieronder staan een aantal voordelen en nadelen op een rij.

Voordelen

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Veel beschikbare informatie online te vinden
  • Toegang via de webrowser terwijl de wallet niet op het web staat
  • Compatibel met veel hardware wallets

Nadeel

  • Op zichzelf staand niet heel veilig
  • Gevoelig voor phishing door de toegang via een webbrowser
Deel dit artikel
Wallets in het nieuws

Crypto nieuws

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertentie
Advertentie