Home Wallets Online Wallets MyEtherWallet

MyEtherWallet

MyEtherWallet, vaak MEW genoemd, is een open source, klantzijde tool die gebruikt wordt voor het aanmaken van Ethereum wallets en het verzenden van transacties.

MyEtherWallet

MyEtherWallet geeft je de mogelijkheid om nieuwe adressen/wallets aan te maken waar je je Ethereum kunt bewaren, buiten een exchange om. Dit proces verloopt volledig op jouw computer/browser en dus niet op de servers van MyEtherWallet. Daarom ben jij, wanneer je een wallet aanmaakt, verantwoordelijk voor het opslaan en backuppen hiervan. MyEtherWallet is overigens ook geschikt voor het bewaren van je ECR-20 tokens.

MEW is geen ‘Web Wallet’. Je maakt geen account aan en geeft hen geen Ether om vast te houden voor je. Het team achter MEW probeert het alleen gemakkelijk te maken om je wallet op te slaan en zelf te beheren. Dit gebeurt door het genereren en het downloaden van een Json file, welke je elke keer dient te uploaden wanneer je toegang wilt tot je wallet. Zonder de Json file heb je dus geen toegang tot je wallet. Het wordt daarom ook aangeraden om je Json file goed te bewaren en er vooral een back-up van te maken

Verder biedt MEW een paar unieke features die je in andere wallets niet zult vinden. Deze features kun je vinden in de hoofdnavigatie balk.

myetherwallet menu balk

Een paar van de meest handige features zijn: het direct swappen tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), het creëren van en het communiceren met smart contracts, registreren van Ethereum Name Service (ENS) en het kopen en verkopen van geregistreerde domeinen. Normaal gesproken dien je voor dergelijke services een externe website te bezoeken, maar het feit dat dit alles binnen het gebruik van een online wallet kan, is uniek.

MyEtherWallet screenshots 

Account / wallet aanmaken

Een MEW wallet aanmaken is gratis en binnen een paar stappen gepiept. Via onderstaande knop kom je direct op de juiste website. Mocht je via een andere website doorverwezen worden naar MEW, let dan altijd goed op de URL. Deze moet altijd “https://www.myetherwallet.com” zijn. Is dit niet het geval dan heb je mogelijk te maken met een phishing website.

Voor- en nadelen van MyEtherWallet  

Gemakkelijk in gebruik
Veel beschikbare informatie online te vinden
Toegang via de webrowser terwijl de wallet niet op het web staat
Compatibel met veel hardware wallets

 Opzichzelfstaand niet heel veilig
 Gevoelig voor phishing door de toegang via een webbrowser

MyEtherWallet-logo
Ondersteunde coins
  • ETH
  • ETC
  • UBQ
  • EXP
  • RSK
  • MUSIC
  • ERC-20 Tokens
Wallet downloads
Wallet links
Laatste Crypto Nieuws