Exodus

De Exodus wallet werd officieel gelanceerd in juli 2016. Hiermee behoort deze software wallet tot een van de recentere opties waarmee je cryptocurrencies kan bewaren. De Exodus heeft een interface die je toegang biedt tot je Bitcoins, Ethereum en andere altcoins.

Gezien Exodus een software wallet is die aan het internet verbonden moet zijn, gaat het gebruik ervan gepaard met de nodige veiligheidsrisico’s. Doordat de wallet voor elke handeling een internetconnectie nodig heeft is deze in gebruik minder veilig dan een hardware wallet.

Momenteel ondersteunt Exodus ongeveer 20 coins en wordt er constant gewerkt aan de ondersteuning van nieuwe coins. De interface van Exodus is strak, fris, simpel en volgens de producent geschikt voor “mensen die nog nooit een exchange hebben gebruikt”. De Exodus-gebruiker krijgt niet te maken met technische poespas waardoor het beheren van je cryptocurrencies rechttoe rechtaan is.

De Exodus wallet bestaat uit drie componenten:

  • Wallet
  • Portfolio
  • Exchange

De Wallet

In deze omgeving bevind je je waarschijnlijk het grootste gedeelte van de tijd. Hier kun je je coins en de waarde ervan zien. Ook kun je hier filteren op verzonden transacties, ontvangen transacties en ruilingen.

Portfolio

Voor een globaler overzicht kun je gebruik maken van de portfolio functie. Deze omgeving laat in percentages zien hoe je investering is verdeeld. Ook wordt je investering per coin uitgedrukt in dollar of euro.

Exchange

Exodus is, net als de Jaxx Wallet van het bedrijf Decentral, geïntegreerd met de exchange Shapeshift. Door deze integratie kan je coins om wisselen zonder dat je hier een externe exchange voor nodig hebt. In de exchange omgeving zie je dan ook precies hoeveel tokens je van Y krijgt voor het aantal tokens van X dat je wilt wisselen

Wallet aanmaken

Voor het aanmaken van een Exodus wallet hoef je alleen de software te downloaden. Deze is te downloaden voor Windows, Mac en Linux.

Voor- en nadelen van de Exodus wallet

Hieronder staan een aantal voordelen en nadelen op een rij met betrekking tot het gebruik van de Exodus wallet

Voordelen

  • Prachtige en strakke interface
  • Handige tool voor datavisualisatie
  • Geschikt voor holders en traders
  • Ook makkelijk in gebruik voor de starter

Nadeel

  • Geen tweestapsverificatie (two factor authentification of 2FA)
  • Niet open source

Laatste nieuws