Coorest

Coorest is een project dat CO2-uitstoot compenseert met behulp van blockchain technologie. Dit maakt Coorest het eerste initiatief dat een brug probeert te vormen tussen de natuurlijke en digitale wereld.

Coorest Coorest Coorest Coorest Coorest
coorest_bedrijfspagina_hero
Naar Coorest

Over

Coorest is een Nederlands bedrijf dat de CO2-compensatie industrie probeert te vernieuwen met gebruik van blockchain technologie. Dit maakt Coorest een pionier binnen deze industrie. Het compenseren van CO2-uitstoot zal een van de belangrijkste onderwerpen worden in de nabije toekomst. Niet alleen voor particulieren, maar vooral voor bedrijven. Coorest biedt een zeer gemakkelijke en bovenal transparante manier om CO2-uitstoot te compenseren. Coorest werkt samen met door Coorest goedgekeurde organisaties die bomen planten om CO2 te absorberen. Elke daadwerkelijke boom is verbonden aan een non fungible token (NFT); een NFTree. Ook heeft Coorest een digitale app ontwikkeld die gebruikers een zeer duidelijke interface biedt. Deze dApp maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in persoonlijke data en gecompenseerde CO2. 

Navigeer snel naar …

Word CO2-neutraal

Compenseer moeiteloos CO2-uitstoot met Coorest.

Handelsplatform van Coorest

Kosten bij Coorest

De toepassing van Coorest is zoals hierboven beschreven een stuk anders dan die van een cryptocurrency exchange. Daarom zijn er ook geen handels of transactiekosten van toepassing bij het gebruik van Coorest in tegenstelling tot de meeste crypto exchanges. Aan het aanschaffen van NFTree’s en Coorest tokens zijn uiteraard wel kosten verbonden. Maar hierbij zul je geen onverwachte kosten tegenkomen. Ook hoef je je niet aan te melden bij Coorest, dus van registratie of abboneringskosten zijn ook geen sprake.

coorest_kosten

NFTtree’s kopen (betaalmethoden)

De NFtrees van Coorest zijn te verkrijgen op de NFT marktplaats Venly. Als je vervolgens je polygon wallet linkt aan de web app van Coorest heb je een heel duidelijk overzicht van je NFTtrees en het gecompenseerde CO2. De NFTree’s kunnen worden gekocht met USDC. Dit is een bekende stablecoin die gelinkt is aan de dollar. De standaardprijs per NFTree is 75 USDC. Nadat je de nodige USDC op je polygon wallet hebt gezet, en deze hebt verbonden aan Venly, dan kun je eenvoudig je eerste NFTree aanschaffen. Wellicht zullen er in de toekomst meerdere manieren bijkomen waarop je een NFTree kunt kopen. Maar tot op heden is deze aanschaffen via Venly met USDC de enige mogelijkheid.

coorest_bedrijf_NFTree_kopen

Wat kun je doen bij Coorest?

Met Coorest kun je op een totaal nieuwe wijze CO2 compenseren. Naast het kopen van een NFTree is een tweede manier om CO2 te compenseren het kopen van Coorest tokens. Deze tokens zijn gelijk aan CO2-opname. Zo staat 1 $CCO2 token gelijk aan 1 kilogram gecompenseerde CO2. Een eigenaar van Coorest CO2-tokens kan deze burnen op het Coorest platform. 

Het burnen van de tokens resulteert vervolgens in het verkrijgen van een Proof of Carbon Compensation (PoCC) in de vorm van een NFT die de gebruiker in zijn gekoppelde wallet ontvangt. Deze PoCC NFT bevat informatie over de hoeveelheid gecompenseerde CO2 en de datum van uitgifte.

coorest_wat_kun_je_doen

NFTree’s

We hebben ze al een aantal keer genoemd; NFTree’s. Maar wat zijn dat precies? Gebruikers kunnen een NFT kopen die correspondeert met een daadwerkelijke geplante boom. Deze NFT’s genereren vervolgens tokens die gelijk staan aan de hoeveelheid geabsorbeerde CO2 door de echte bomen. Naast dat de NFTree’s tokens genereren, genereren ze ook fruit! Dit fruit wordt verkocht en de bezitter van een NFTree krijgt een deel van de winst. Per NFTree is dit rendement ongeveer 10 USDC per jaar.

coorest_bedrijf_NFTrees

$CCO2 tokens

De tokens die de NFTree’s genereren zijn $CCO2 tokens. Deze verhouden zich tot een bepaalde hoeveelheid geabsorbeerde CO2 door de geplante bomen. 1 $CCO2 token staat gelijk aan 1 kilogram geabsorbeerde CO2. De waarde van elke token is 0.062 USDC, wat ook gelijk staat aan de prijs van 1 kilogram uitgestoten CO2. Het is ook mogelijk om zonder NFTree deze tokens te gebruiken. Je kunt ze dan bij Coorest aanschaffen en zelf burnen om op deze wijze CO2 te compenseren.

coorest_bedrijf_cco2_token

Proof of Carbon Compensation

Proof of Carbon compensatie (PoCC) wordt uitgegeven in de vorm van een certificaat, wat tevens een NFT (ERC721) is. Proof of Carbon compensatie wordt gegenereerd wanneer er $CCO2 tokens worden verbruikt ‘geburnt’ op het Coorest platform. De PoCC wordt rechtstreeks naar de wallet van de rechtmatige eigenaar verzonden. Het certificaat bevat details als de datum, de hoeveelheid CO2 die wordt gecompenseerd, de identiteit van de persoon of het bedrijf en de reden achter de compensatie.

coorest_bedrijf_proof_of_carbon

Coorest limieten en verificaties

Elke Coorest token staat gelijk aan 1 kilogram geabsorbeerde CO2. De tokens worden met smart contracts gegenereerd die garanderen dat elke token gelijk staat aan 1 kilogram geabsorbeerde CO2. Maar hoe kan dit gegarandeerd worden? Coorest claimt dat elke token gelijkstaat aan geabsorbeerde CO2 en dat elke NFTree een geplante boom of meerdere bomen representeert. Zo wordt er gebruik gemaakt van satellietbeelden om te controleren dat dit ook daadwerkelijk zo is. Een samenwerking met Floodlight en Chainlink (LINK) maakt het mogelijk om met satellietbeelden de groei van bomen te monitoren om te garanderen dat elke NFTree verbonden blijft aan een echte boom die CO2 absorbeert. Wanneer de satellietbeelden aantonen dat de geplante bomen niet overeenkomen met de hoeveelheid NFTrees dan worden er geen Coorest tokens meer gegenereerd door de smart contracts. Coorest is het eerste project in de CO2-compensatie industrie die satellietbeelden en smart contract technologie combineert. 

coorest_bedrijf_limieten_verificaties

Is Coorest betrouwbaar?

Alle projecten die aan Coorest verbonden zijn, dienen te voldoen aan de Coorest Carbon Standard, gecertificeerd door de United Nations. De CO2 komt uit hoogstaande projecten die 100% traceerbaar zijn en wordt op het gedecentraliseerde platform aangeboden waar vraag en aanbod bij elkaar komen. 

Deze unieke en revolutionaire manier om CO2 te compenseren, de Coorest Carbon Standard (CSS) is recent gecertificeerd door Earthood. Earthood is een officiële verificateur van de Verenigde Naties. Dit betekent dat het burnen van Coorest tokens een geldige en legitieme manier is om CO2-uitstoot te compenseren. De kracht van Coorest en diens manier van CO2 compenseren is de transparantie die inherent is aan de Coorest Carbon Standard.

Om als officiële CO2-compensator gecertificeerd te worden moet worden voldaan aan zeer strenge criteria. Coorest implementeert blockchain technologie om op een transparante manier aan deze criteria te voldoen.

VN certificatie

De Coorest Carbon Standard (CSS) is gecertificeerd door Earthood, een officiële verificateur van de Verenigde Naties. CO2 compenseren met Coorest is dus een legitieme manier is om CO2-uitstoot te compenseren.

Satelliet controle

Een samenwerking met Floodlight en Chainlink (LINK) maakt het mogelijk om met satellietbeelden de terreinen te monitoren. Dit garandeert dat elke NFTree verbonden blijft aan een boom die CO2 absorbeert.

Maandelijkse herberekeningen

Met behulp van satelliet data wordt constant de aanwezige biomassa berekend. Elke maand wordt deze controle uitgevoerd om de betrouwbaarheid van de Carbon Standaard te waarborgen. 

coorest_bedrijf_betrouwbaar
Nieuws over Coorest

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid

het Coorest team is te bereiken via elk groot social media platform. Onder het kopje “Our team” op de website kun je aan de rechterkant linkjes naar de verschillende platformen vinden.

Telefoon

E-mail

Livechat