Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
7 min. leestijd
Columns

Exclusief interview met Kwebbelkop: LaunchMyNFT, de toekomst van NFT’s en meer!

Kwebbelkop, ofwel Jordi van den Bussche, is een van de grootste YouTubers van Nederland en is een ware wereldwijde beroemdheid. Met zo’n 15 miljoen volgers heeft hij een gigantisch bereik. Naast een befaamd liefhebber van kunst is Kwebbelkop al langere tijd volledig overtuigd van de mogelijkheden van de crypto industrie en de non-fungible token (NFT) sector. 

Daarom lanceerde hij een tijdje terug zelfs een eigen NFT platform. Dit platform heet LaunchMyNFT en zal ervoor moeten zorgen dat de NFT sector voor vrijwel iedereen toegankelijk wordt. Crypto Insiders heeft onlangs het privilege gehad om Kwebbelkop aan de tand te voelen over zijn nieuwe platform en zijn visie op de toekomst van NFT’s.

NFT’s hebben gedurende het vorige jaar de wereld van crypto in een razendsnel tempo veroverd. Het hart van menig crypto investeerder is sneller gaan kloppen en de rek is er voorlopig zeker nog niet uit. Net als bij het investeren in bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) is het bij het kopen van een NFT wel belangrijk om je te allen tijde bewust te zijn van de risico’s!

 

Top dat je even de tijd hebt gevonden om met ons te babbelen over NFT’s!

Ja, nee leuk. Graag, met alle plezier!

Je bent van origine een YouTuber. Hoe en wanneer ben jij voor het eerst met crypto en NFT’s in aanraking gekomen?

Het grappige is, voordat ik bekend werd met YouTube zat ik al in de crypto. In 2014 om precies te zijn – eigenlijk 2013 – was ik er mee in aanraking gekomen, net na de eerste explosie van bitcoin en crash en toen ben ik me gaan verdiepen in cryptomunten en heb ik mijn eerste muntje gekocht en dat was dan dogecoin. Later in 2017 groot in gestapt in ethereum onder de 10 en bitcoin onder de 300. 

Met NFT’s vanaf het begin alles al gevolgd, maar echt eind vorig jaar ben ik me er helemaal in gaan verdiepen en ook echt dingen op gaan zetten. Toen CryptoKitties uitkwam had ik al een beetje gekeken, maar ik vond er echt helemaal niks aan en dat was eigenlijk ook een beetje omdat ik me er niet heel goed in had verdiept. 

Later kreeg ik een bericht van een vriend, dus eind vorig jaar, die zei: ‘Heb je de Bored Ape Yacht Club al gezien?’. Nou, en toen kwam ik er toch eens achter hoe giga groot de NFT-community was geworden in de tijd dat ik even twee jaar lang niet had gekeken. Toen ben ik me helemaal erin gaan verdiepen. Fantastisch vond ik het allemaal en ik zag eigenlijk wel dat er nog heel veel groeimogelijkheden waren en dat het nog echt in de kinderschoentjes stond. En toen dacht ik: Let’s build!

Veel mensen die jou kennen weten ondertussen ook wel dat jij een grote fan bent van kunst. Hoe is die passie voor kunst ontstaan?

Ik heb vroeger in het Stedelijk museum gewerkt in Amsterdam en sindsdien is mijn kunstpassie eigenlijk een beetje naar boven gekomen. De kunst daar sprak mij niet echt aan, maar toen ben ik mezelf gaan afvragen wat voor kunst vind ik wel echt mooi en toen ben ik langzamerhand een hoop kunst gaan verzamelen langzamerhand van onder andere ‘Kaws’, een van mijn favoriete kunstenaars ondertussen en daar heb ik een mooie collectie van opgebouwd.

Jouw passie voor kunst, is dat ook een van de redenen waarom juist NFT’s een speciaal plekje in jouw hart hebben veroverd?

Nou, niet echt zo zeer eigenlijk. Ik vind de crypto en de blockchain erachter eigenlijk gewoon heel interessant en fascinerend en dan is het nou maar net mooi dat een van de eerste use-cases voor NFT’s kunst is. Dat maakt het wel wat makkelijker voor me om daar ook gewoon in te stappen aangezien ik al een hele dikke kunstcollectie heb. Het werkt allemaal mooi samen, laten we het daar op houden.

De NFT-sector is het afgelopen jaar vooral echt compleet in populariteit geëxplodeerd. Wat is volgens jou de reden dat mensen ineens in grote getalen geïnteresseerd geraakt zijn in NFT’s?

Ik denk dat het een heleboel verschillende dingen zijn. De een die zit er natuurlijk omdat ze de waardestijging willen pakken, ze willen geld verdienen. Velen zitten er ook in voor de community. Het is toch wel een groepsdingetje en al helemaal met het hele corona/COVID-gebeuren. Mensen willen toch wel ergens bijhoren. Daar helpen de NFT’s mooi bij. 

En het is gewoon heel spannend, want het is het begin van het nieuwe internet, de nieuwe evolutie van het internet. Web 3.0. Iedereen wil bouwen en iets tofs doen en erbij horen, en tegelijkertijd geld verdienen. 

Ik denk dat het zo populair is geworden, omdat mensen erachter komen: ‘dit is wel echt een dingetje en dit dingetje gaat niet zomaar weg. Dit dingetje zal onze hele cultuur en samenleving veranderen binnen nu en 10 jaar’. 

Het is uiteraard nog een relatief nieuwe sector. Zijn er op dit moment dingen die nog beter zouden kunnen volgens jou? Wat zijn nog tekortkomingen van de NFT sector?

Heel, heel veel! Het is nog heel lastig voor mensen om NFT’s te kopen, omdat je cryptocurrencies nodig hebt. Dat is al heel lastig voor veel mensen. Daarnaast zijn er nog niet echt toffe dingen die je kan doen met NFT’s.  Dat kan helemaal worden uitgebouwd.

En security. Het is echt nog het wilde westen. Het is niet veilig, er zijn veel oplichters. 

Daarnaast is het op dit moment nog echt lastig om je eigen collectie te lanceren. Ik denk dat we daar ook nog heel erg kunnen groeien, om je eigen NFT’s te lanceren.  Zodra dit een stuk makkelijker is en een stuk toegankelijker is dan zullen ook veel meer mensen erin springen.

Jij hebt uiteraard sinds kort een eigen NFT platform, LaunchMyNFT. Zou je kunnen uitleggen hoe dit platform ervoor kan zorgen dat de problemen die je net hebt aangekaart opgelost kunnen worden?

Ik begon me te verdiepen in de NFT’s en ik wilde mijn eigen collectie lanceren. Ik zag hoe lastig het was en ik dacht dit moet veel makkelijker kunnen. Wat wij dus tacklen is die barrier-to-entry zo laag mogelijk maken, zodat het heel makkelijk is om je eigen collectie te lanceren. Wij maken het dus super makkelijk en super goedkoop om eigen collecties te lanceren, maar waar wij ons ook op gaan richten is dat het heel makkelijk is om NFT’s te kopen.

Uiteindelijk willen we het zo hebben dat letterlijk je opa en je oma in principe een NFT collectie zouden kunnen lanceren of een NFT zouden kunnen kopen.

launch_my_NFT_collectionsWat zijn nog plannen voor de toekomst voor het platform?

Een ding waar we nu heel hard mee bezig zijn is het kunnen betalen met creditcard. Dat als jij een NFT wilt kopen jij niet cryptocurrency nodig hebt. Dat je het letterlijk met je creditcard, met iDeal, met wat dan ook gewoon heel simpel kan betalen en ik denk dat dat NFT’s nog toegankelijker zal maken voor iedereen.

NFT’s worden vandaag de dag vooral voor digitale verzamelitems en digitale kunst gebruikt. Hoe ziet volgens jou de toekomst van NFT’s eruit? Blijft de focus hier liggen, of gaan we NFT’s op bijna dagelijkse basis gebruiken in de samenleving?

Ik denk dat we NFT’s echt wel dagelijks zullen gaan gebruiken binnen vijf jaar. Dan kun je denken aan tickets. Stel je voor je wilt naar de film of naar een festival. Je ticket kan zo een NFT zijn of functioneren als een NFT. 

Denk ook aan video games. Ik denk dat veel videogames binnen vijf jaar NFT’s erin zullen hebben verwerkt, ook al weten veel gebruikers niet dat het NFT’s zijn, maar dat geeft meer power aan de users.

Misschien heb je uiteindelijk zelfs autosleutels niet meer nodig. Je hebt je telefoon en daar staat een NFT op. Je kunt zo gek gaan als je wil, maar dat zijn wel de dingen die nu gebouwd worden.

https://www.youtube.com/watch?v=R1Hwvv4BtoQ


Lees meer op de website van LaunchMyNFT!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers krijgt steun van onverwachte economische factoren
Advertentie

Trending Columns nieuws

Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Toch een economische storm op komst voor bitcoin?
Toch een economische storm op komst voor bitcoin?
Column
Thom Derks
Columns 06/10/2024
Advertentie