Timo Bult Timo Bult Timo Bult
30/04/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:21 Columns

Timo’s take: De volgende Bitcoin dominosteen is gevallen

icon-columns
Columns
Timo’s take: De volgende Bitcoin dominosteen is gevallen

Foto: Petr Kahanek/Shutterstock

Deze week was er groot bitcoin nieuws wat eigenlijk niet zo heel veel aandacht heeft gekregen van de lezers. De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft bitcoin officieel omarmt als wettig betaalmiddel, en dat is niet niks!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De volgende Bitcoin dominosteen valt

We hadden natuurlijk al El Salvador, het allereerste land ter wereld dat de cryptocurrency omarmde als wettig betaalmiddel. Dit houdt onder andere in dat alle bedrijven in het land BTC moeten accepteren als betaalmiddel.

Wellicht een van de redenen dat het nieuws niet heel veel aandacht kreeg is het feit dat het slechts een klein land betreft met 4,8 miljoen inwoners, waarvan slechts 11% toegang tot het internet heeft. Kortom, dat bitcoin daar officieel wordt omarmd zal weinig effect hebben op de bitcoin koers. Ook zijn er hier en daar nog zorgen over hoeveel impact de wet daadwerkelijk zal hebben.

Toch is het significant dat weer een land voor bitcoin kiest. El Salvador moest als allereerste land zijnde een hoge drempel over om het voor elkaar te krijgen, maar naarmate er meer landen volgen, wordt deze drempel lager. Het is dus belangrijk dat we deze week de tweede dominosteen hebben zien omvallen.

Bron: Tweet van Jameson Lopp.
Advertentie

Bitcoiners hebben een lange adem

Op dezelfde dag dat het bovenstaande nieuws naar buitenkwam, viel ook te lezen dat de adoptie in El Salvador nou niet echt van stapel loopt. Slechts 20% gebruikt de Chivo wallet en 20% van de bedrijven accepteert bitcoin als betaalmethode. Werk aan de winkel dus.

Het is logisch dat niet iedereen direct warmloopt voor cryptocurrencies. Het is immers nieuw en voor veel mensen moeilijk te begrijpen; ‘hoezo zijn eentjes en nulletjes geld waard?!’ Ook staat de sector nog in hele kleine kinderschoentjes.

Er zullen dus weinig Bitcoin-voorstanders zijn die hadden verwacht dat de adoptie van BTC als wettig betaalmiddel van de een op de andere dag effect zou hebben. Zoals met zoveel dingen in het leven hebben we geduld nodig. Laten we hopen dat de stappen van El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek zetten een vlindereffect zullen hebben. De kleine stapjes in het begin kunnen uiteindelijk een immens effect hebben.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie