Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2023 15:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2023 15:14

Bitcoin zakt onder $27.000 terwijl inflatie hoger uitpakt dan verwacht

XRP-XRP Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum (ETH) zakt naar cruciale zone, klaar voor krachtige stijging

Foto: xalien/Shutterstock

De crypto markt daalde in de afgelopen 24 uur weer een stukje dieper in aanloop naar de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

De inflatiecijfers zijn zojuist gepubliceerd, en komen net iets hoger dan verwacht uit. Het is geen grote afwijking, maar het wordt niet als een positief signaal gezien door de meeste analisten. Meer volatiliteit kan nog volgen vandaag.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,25% naar $1,05 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 4,7% naar $24,9 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 49,9%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 50 naar 45, een teken dat de angst iets toe is genomen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers duikt onder $27.000

Bitcoin (BTC) hield gisteren nog even stand boven $27.000, maar verloor daar eindgisterenmiddag grip op en dook naar een dieptepunt van ongeveer $26.500.

Vervolgens kon bitcoin iets herstellen, maar de koers werd vandaag al meerdere malen op $26.900 afgewezen. Toch lijkt bitcoin vooralsnog stand te houden boven $26.700.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $26.846 op Bybit en €25.364 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,3% in de min.

Analisten worden langzamerhand steeds meer bearish. Bitcoin reageert nog niet op de inflatiecijfers, maar dat kan nog volgen

Advertentie

Ethereum, XRP en vooral solana gaan omlaag in crypto top 10

Ethereum (ETH) maakte vanochtend nog een daling en staat daarom vandaag al 1,5% in de min. De ETH koers dipte zojuist naar $1.535, maar lijkt nu weer de $1.550 terug te pakken.

Ripple (XRP) verliest vandaag ook 1,5% van zijn waarde en dipte zojuist naar $0,474. Op het moment van schrijven duwt de koers tegen de grens van $0,48 aan.

Solana (SOL) is echter de grootste verliezer vandaag uit de top 10. De SOL koers dipte zojuist naar $21,16 en lukt nog niet om $21,5 terug te pakken. De SOL koers staat vandaag maar liefst 3,4% in de min.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Loom Network blijft hard stijgen

In de top 100 vinden we nog meer forse dalers. Avalanche (AVAX) en rocket pool (RPL) verliezen meer dan 4% van hun waarde. Rollbit coin (RLB) zakt met meer dan 5% en radix (XRD) met meer dan 6%. Thorchain (RUNE) is echter de grootste verliezer vandaag en zakt met 7,6% naar $1,51.

Toch hebben we nog een paar uitzonderingen. Zo stijgt cronos (CRO) met 3% en frax share (FXS) stijgt zelfs met 5% naar $5,63. Buiten de top 10 blijft loom network (LOOM) het goed doen. De LOOM koers stijgt met 14% naar $0,219.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie