Timo Bult Timo Bult
18/01/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:41

Advocaat Craig Wright: "Er stonden geen bitcoin (BTC) private keys in het ontvangen bestand"

Nieuws
Advocaat Craig Wright:

De advocaat van Craig Wright, de man die claimt Satoshi Nakamoto te zijn, bevestigt in reactie aan Decrypt dat zijn cliënt de keys voor Nakamoto’s bitcoins (BTC) inderdaad niet heeft. Daarnaast stelt hij dat Wright überhaupt nooit heeft geclaimd toegang te hebben tot deze keys.
Wright zit al langere tijd in een rechtszaak verwikkeld met Ira Kleiman. Zijn inmiddels overleden broer David Kleiman zou de zakenpartner zijn geweest van Wright. Samen zouden zij Bitcoin hebben ontwikkeld en meer dan 1 miljoen BTC hebben gemined. Ira Kleiman eist daarom dat Wright de helft van deze bitcoin afstaat.
Decrypt stelt dat Wright eerder onder ede heeft verklaard dat er een “versleuteld” bestand bestaat met daarin bitcoin-adressen en private keys. Later kwam het bericht naar buiten dat “een derde partij de nodige informatie en sleutel heeft verstrekt om het gecodeerde bestand te ontgrendelen.” Het gevolg was een sterk stijgende bitcoin SV-koers doordat men er vanuit ging dat Wright de private keys zou hebben gekregen.
Dit blijkt dus niet te kloppen, stelt de advocaat van Wright. In een reactie aan Decrypt zegt hij:

Er stonden geen private keys in het bestand dat hij heeft ontvangen.

Wel verwacht Wright nog steeds dat hij de keys zal ontvangen. Deze zouden als een geheel kunnen worden afgeleverd of in kleine stukjes. Kortom, de “mysterieuze koerier” is nog onderweg. De zaak zal nu overigens voor het gerecht komen. De advocaat wil daar bewijzen dat er helemaal geen zakenrelatie tussen Kleiman en Wright bestond:

Het cruciale punt van de uitspraak is dat het ons in staat stelt om voor de rechter te komen om te bewijzen dat er geen partnerschap bestond,

Een uiteindelijk uitspraak kan nog lang op zich laten wachten. Zo heeft Kleiman 90 dagen extra gekregen om de 16.404 publieke adressen te onderzoeken waarna de zaak dus voor het gerecht zal komen.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie