Aave stemt over uitsluiten van Fantom vanwege veiligheid

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aave stemt over uitsluiten van Fantom vanwege veiligheid

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

De afgelopen tijd stond in het teken van een recordaantal hacks, en dan net name van Decentralized Finance-protocollen. Deze protocollen zijn soms erg goed met elkaar verbonden via zogenaamde ‘bridges’. Daardoor kun je activa van het ene platform gebruiken op het andere platform, maar dat komt met de nodige risico’s. DeFi-platform Aave probeert zich tegen deze onderlinge verbondenheid te beschermen.

Stemmen over Fantom

De DAO (Decentralized Autonomous Organization) van het platform stemt over of het de ondersteuning voor Fantom moet verwijderen. Fantom is zo’n platform dat veel is verbonden met andere netwerken, waaronder met Aave. Het is snel en goedkoop, maar nu is gebleken dat het de nodige beveiligingskwetsbaarheden heeft.

Er zijn de afgelopen maanden al verschillende hacks geweest die gebruikmaakten van de Fantom-integratie. Dit heeft al geleid tot miljoenen dollars aan gestolen tokens. Aave ondersteunt naast Fantom ook onder andere Avalanche en layer 2-netwerken zoals Optimism, Arbitrum en Polygon. Het loopt dus nogal wat risico bij projecten waar het zelf geen vat op heeft.

Daarom kunnen deelnemers van de DAO nu stemmen over of de Fantom-integratie moet blijven of niet. Integratie-hoofd Marc Zeller schrijft in het voorstel dat de community goed de risico’s en de voordelen moeten afwegen. Hacks zijn te vaak voorgekomen om hier niet heel goed over na te denken, zoals de hack van de Harmony Horizon-bridge. Daar is 100 miljoen dollar door gestolen. De hack van Nomad leidde zelfs tot een verlies van 200 miljoen dollar.

DeFi houdt stand

Het hacken van cryptocurrency-platformen en hacks die op de één of andere manier gebruikmaken van blockchain waren voor criminelen een populaire manier om geld te verdienen. Het aantal hacks is het afgelopen jaar hard toegenomen, en hackers lijken met name in DeFi de vaart te pakken te hebben.

Decentralized Finance is door de harde dalingen in de markten hard gekrompen. Het enorme aantal hacks heeft hier flinke vinger in de pap bij gehad. De hele DeFi-markt was eind juni bijna 75% kleiner ten opzichte van april. Toch houden veel netwerken stand, volgens Kraken-topman Jonathon Miller. Er is dus weinig reden om de hoop op te geven.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie