Kevin Schijven Kevin Schijven
13/04/2022 10:36 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2022 10:36

Altcoins als ETH & XRP iets in de plus, SHIB verreweg hardste stijger

icon-ethereum
Ethereum nieuws
trader-fortuin-meme-coins-FINE

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) consolideert vlak boven $40.000, tonen veel altcoins uit de top 100 grootste cryptocurrencies een licht herstel, al geldt dat niet voor ze allemaal. De dominantie van bitcoin zakt onder 39% terwijl de totale marktkapitalisatie van alle crypto met 0,5% stijgt naar $1,97 biljoen. Heel stabiel ziet het er allemaal echter niet uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum staat 1% in de plus

Ethereum (ETH) dipte dinsdagochtend nog even helemaal naar $2.960. Vervolgens begon ETH iets te herstellen, maar verder dan $3.070 kwam de koers niet. Toen begon bitcoin te dalen, na publicatie van Amerikaanse CPI cijfers, en trok ether mee. Toch kwam de ETH koers vervolgens met $2.980 ditmaal iets minder laag uit en maakte gelijk een bounce naar het gebied vlak boven $3.050. Ether consolideert sindsdien hier en staat daarmee 1% in de plus vandaag.

Advertentie

DOT, SOL, ADA, LUNA, AVAX ook iets in de plus

Polkadot (DOT) toont een dergelijke trend, en consolideert momenteel rond $17,9. Daarmee staat DOT 0,4% in de plus. Solana (SOL) kon gisteren nog in eerste instantie flink stijgen, maar zakte ’s avonds toch weer terug naar $100. Vanochtend consolideert SOL rondom $104 waarmee koers 0,5% in de plus staat.

Cardano (ADA) volgt een dergelijk patroon, piekte gisteren even naar $0,98 en consolideert vanochtend rond $0,96. Toch lijkt ADA wat moeite te hebben om daaraan vast te houden, maar staat alsnog 0,6% in de plus. Terra (LUNA) volgt dit ook en hangt momenteel vlak boven $95 waarmee koers 0,7% in de plus staat. Avalanche (AVAX) dipte iets dieper, maar blijft vanochtend klimmen. AVAX is momenteel de $78 aan het testen waarmee koers ook 0,7% in de plus staat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DOGE, XRP, BNB stijgen iets harder

Dogecoin (DOGE) consolideert vanochtend rondom die $0,14 waarmee koers 1,2% in de plus staat. Ripple (XRP) kon vannacht een stevige stuiter maken, wellicht door dit nieuws, en lijkt daar vooralsnog aan vast te houden. XRP duwt tegen $0,72 aan waarmee koers 1,5% in de plus staat. Binance coin (BNB) dipte nauwelijks gisterenavond en bleef vannacht juist stijgen. BNB komt weer op $420 uit en staat daarmee zelfs 3% in de plus.

Ethereum-netwerk gezonder, maar nog te vroeg om te juichen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SHIB verreweg hardste stijger

Shiba inu (SHIB) maakte door dit nieuws gisteren een enorme sprong. Vervolgens corrigeerde SHIB iets, maar met een prijs van $0,000027 staat de koers vandaag alsnog maar liefst 20% in de plus. SHIB lijkt hier wat moeite mee te hebben, maar is alsnog verreweg de hardste stijger uit gehele top 100. Klik hier voor een uitgebreidere analyse.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

Lang niet alle crypto uit de top 100 kleuren groen. Maker (MKR) en chain (XCN) staan 2% in de min. Zilliqa (ZIL), quant (QNT) en radix (RDX) dalen met 3%n. Stepn (GMT), near (NEAR), astar (ASTR) en celsius (CEL) staan zelfs zo’n 4 tot 5% in de min. Monero (XMR) steeg gisteren nog flink, maar staat vandaag 6% in de min. Waves (WAVES) zakt met maar liefst 10% en humans.ai (HEART) staat vandaag zelfs 19% in de min.

Aan de groene kant blijven de meeste crypto onder een stijging van 2% hangen. Desondanks staan litecoin (LTC), stacks (STX), bitcoin sv (BSV), chiliz (CHZ), loopring (LRC), ecash (XEC), theta fuel (TFUEL) en polygon (MATIC) allemaal rond de 3% in de plus. Apecoin (APE) staat 7,5% in de plus vandaag en frax share (FXS) 8%. Geen crypto komt vandaag in de buurt van shiba inu. Men speculeert of de stijging van SHIB een teken is van de terugkeer van “retail fomo,” maar dat is nog veel te vroeg om zeggen.

Crypto Rewind: Ethereum onder vuur, MicroStrategy koopt bitcoin & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie