Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2021 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 19:05

Anti-fraude ‘War on Rugs’ blijkt zelf grootste fraudeur te zijn; pleegt ‘rug pull’ op Fairmoon en Rug Ethereum

Nieuws
Anti-fraude ‘War on Rugs’ blijkt zelf grootste fraudeur te zijn; pleegt ‘rug pull’ op Fairmoon en Rug Ethereum

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de Telegramgroep en Twitteraccount “War on Rugs” de oorlog had verklaard aan Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin.

Buterin ontving namelijk ooit 50% van alle Shiba Inu (SHIB) tokens, een Dogecoin (DOGE) spin-off. De tokens waren op een gegeven miljarden waard en er bestond een vrees dat Buterin deze zou dumpen. Buterin dumpte uiteindelijk 10% en doneerde de opbrengsten aan goede doelen. Kort daarna kwam naar buiten dat hij de overige 90% toch had vernietigd.

War on Rugs, een zelfbenoemde anti-fraude groep, had ondertussen al een nieuw crypto-project opgezet: Rug Ethereum (RETH). Uit wrok had de groep een nieuwe crypto gemaakt die ether dumpt voor binance coins (BNB) in een poging om de prijs onderuit te halen.

Ook had War on Rugs eerder al Fairmoon (FAIR) gecreëerd, een kloon van Safemoon (SAFE). Het team haalde vaker uit naar Safemoon en verklaarde de crypto onveilig, terwijl het reclame maakte voor Fairmoon.

Nu blijkt echter dat “Shappy,” de hoofdpersoon achter War on Rugs, wellicht zelf de allergrootste fraudeur is. Hij pleegde namelijk gisteren een zogeheten rug pull op beide RETH en FAIR en is naar verluidt met meer dan $2 miljoen aan crypto ervandoor. De zelfverklaarde held is nu de schurk, zoals mensen op Twitter roepen. De ironie druipt ervan af.

“Shappy, ex-leider van WoR, heeft Fairmoon en RETH verraden en zowel de Fairmoon- als de WoR-gemeenschappen opgelicht. We hadden zo hard gewerkt om een verschil te maken en een sterke gemeenschap te creëren, en hij heeft ons verraden.”

Aldus het Twitteraccount van Fairmoon. Het Twitteraccount van War on Rugs is inmiddels gesloten en alle berichten zijn verwijderd:

“Ik besloot te doen wat ik deed, zodat je begrijpt dat je moet stoppen een clown te zijn en alles na te apen. Hopelijk vertrouw je hierna niemand meer, in afwachting van de juiste regelgeving.”

Aldus de fraudeur. Dit artikel beschreef al in december 2020 dat War on Rugs een fraudeur is. Het artikel is inmiddels op Medium verwijderd, maar is nog wel in het archief te vinden. Rivaal SaferDeFi schrijft ook dat dat deze Fairmoon scam eigenlijk al veel langer gaande is:

SaferDeFi heeft zelf echter ook een dergelijke crypto uitgebracht, genaamd SafeFairMoon. Ja, echt waar. Wellicht is het tijd om bij dit soort crypto compleet weg te blijven.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie