Roy van Krieken Roy van Krieken
28/06/2022 14:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2022 14:34

Axie Infinity compenseert vandaag verliezen na Ronin hack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto gaming token Axie Infinity stijgt plotseling met 40%

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Vandaag rolt de ontwikkelaar achter Axie Infinity (AXS), Sky Mavis, een nieuwe versie van de Ronin mobile wallet uit. De update zal de Ronin bridge weer openen, een paar grote bugs oplossen en ook een aantal nieuwe functies aanbieden. Echter, het grote nieuws is dat alle verliezen die gebruikers hebben geleden tijdens de hack van de Ronin bridge in maart gecompenseerd zullen worden.

Veel altcoins zijn troep en overgewaardeerd, aldus crypto-topman
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ronin hack

Op 29 maart van dit jaar vond de grootste crypto hack ooit plaats. Hackers wisten er met zeker $625 miljoen vandoor te gaan nadat zij het Ronin Network waren binnengedrongen. Het Ronin Network is feitelijk de brug tussen het Axie Infinity spel en de Ethereum (ETH) blockchain. In een blogartikel laat het Ronin Network weten dat er maar liefst 173.600 ethereum en 25,5 miljoen USD Coin (USDC) is gestolen. Het team achter het netwerk liet destijds weten dat de hacker er met de crypto vandoor kon gaan door een aantal private keys te stelen.

Al snel werd duidelijk dat Noord-Korea achter de hack zat. Amerikaanse autoriteiten kwamen enkele zaken op het spoor waardoor zij met enige zekerheid konden stellen dat de beruchte “Lazarus Group” achter de grootste crypto hack ooit zat. Noord-Korea maakt zich vaker schuldig aan het hacken van crypto projecten. Eerder was op Crypto-Insiders nog te lezen dat de opbrengsten van dergelijke hacks zelfs worden gebruikt voor het kernwapenprogramma van het land.

Slachtoffers crypto hack worden gecompenseerd

Veel Axie Infinity spelers werden door de Ronin hack bestolen van hun tokens. Voor hen komt het team van Axie Infinity met het nieuws dat zij compenseerd zullen worden. Dit is mogelijk voor Sky Mavis omdat zij financiering hebben gekregen van onder meer crypto exchange Binance.

Alle 173.000 ether tokens die een paar maanden geleden werden gestolen van gebruikers zullen ergens in de loop van vandaag worden teruggestort. Hoewel de hack natuurlijk een tragedie was, lijkt het voor gebruikers van Axie Infinity en Ronin gelukkig toch met een sisser af te lopen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie