Timo Bult Timo Bult
02/06/2022 15:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 09:27

Binance CEO: ‘Terra (LUNA) team reageerde te traag’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance CEO: 'Terra (LUNA) team reageerde te traag'

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Het gewelddadige einde van Terra (LUNA) zal je vast en zeker niet ontgaan zijn. Veel mensen verloren geld en ook de rest van de crypto community voelde het effect van de crash. In een recent interview met Fortune vertelt de CEO van crypto exchange Binance, Changpeng Zhao, over hoe hij het hele debacle heeft ervaren. Ten eerste, waarom geeft Binance Terra überhaupt nog een kans?

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance CEO: Terra gemeenschap heeft gestemd

Ten eerste vroeg Fortune hem waarom de exchange het nieuwe netwerk van Terra nog een kans geeft, dit terwijl het oude netwerk veel schade heeft aangericht. De CEO vertelt dat er volgens hem heel veel dingen fout zijn gegaan tijdens de crash. Zo bleef het Terraform Labs team lange tijd stil, ondanks het feit dat hun project overduidelijk op instorten stond. Bovendien zou het team niet op tijd hebben ingegrepen met zijn enorme geldreserves met onder andere bitcoin (BTC) om de waarde van Terra stablecoin UST te beschermen.

Specifiek over de rol van Binance in het ondersteunen van het nieuwe netwerk zegt Zhao:

“Het is geen geweldige situatie. Maar de gemeenschap heeft gestemd en het is aangenomen, dus dat is wat de meeste mensen willen. Ik denk niet dat er een perfecte oplossing is.”

Omdat veel gebruikers van Binance in aanmerking kwamen voor de LUNA airdrop, is het volgens Zhao logisch dat zijn exchange de nieuwe cryptocurrency ook ondersteunt. “De beste manier om voor onze gebruikers te zorgen is door liquiditeit te bieden voor de nieuwe crypto,” aldus de CEO.

Binance neemt nieuwe Terra “extreem kritisch” onder de loep

Binance ziet de nieuwe versie van LUNA als een continuatie van de vorige versie, en daarom ondersteunt Binance het nieuwe netwerk ook. Maar als er weer een nieuwe stablecoin uit voortkomt dan zal de exchange deze met “een extreem kritische blik” bekijken. Vooralsnog steunt de gele reus het nieuwe netwerk dus gewoon.

Het hele interview met de CEO van Binance over de LUNA crash is zeker het lezen waard. Het gehele interview vind je op Fortune.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie