Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Binance vernietigt 2 miljoen BNB tokens, CEO spreekt over succes van afgelopen kwartaal

Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, heeft zojuist zijn driemaandelijkse coin burn voltooid waarbij meer dan 2 miljoen Binance Coin (BNB) tokens zijn vernietigd, ter waarde van zo’n $36,8 miljoen.

- Advertentie -

Er zijn 2.061.888 BNB tokens vernietigd in de negende ronde van deze driemaandelijkse coin burn. Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, meldt in een blogpost, gepubliceerd op 17 oktober, dat Binance geen BNB terugkoopt maar ze alleen uit hun eigen wallet vernietigd. Er zijn nu, na deze vernietiging, nog 185.475.866 BNB tokens in omloop.

CZ meldt verder in de blogpost een aantal factoren op die volgens hem geleid hebben tot de “significante groei” van Binance het afgelopen kwartaal.

Volgens CZ is een van deze factoren de lancering van meerdere nieuwe diensten de afgelopen tijd. Zo werd het Binance futures-platform begin juli gelanceerd dat inmiddels het een na populairste platform op de markt is voor cryptocurrency-futures. Alleen BitMEX ziet een groter volume.

Daarnaast werden Binance Margin Trading, Binance Lending, Binance Staking en Binance.US de afgelopen maanden gelanceerd. Ook zag het Launchpad platform voor initial exchange offerings (IEO’s) succes dit jaar terwijl initial coin offerings (ICO’s) aan het uitsterven zijn.

CZ geeft toe dat de winst van Binance kleiner lijkt dan die van andere exchanges, ondanks de grote gebruikersgroep. Volgens hem komt dat doordat Binance de laagste trading fees probeert aan te bieden in de markt, doordat het bedrijf investeert in lange termijn projecten en doordat de focus van BNB op het nut ervan ligt in plaats van op korte termijn winst.

Het nieuws lijkt tot dusver een positieve impact op de prijs van BNB te hebben dat, op het moment van schrijven, een kleine stijging in de koers toont. Het is mogelijk dat het hier alleen om een correctie gaat na de sterke dip van gisteren in de gehele cryptocurrency-markt.

De koers van BNB begon dit jaar sterk, het was een van de hardste stijgers in de markt en behaalde een hoogtepunt van $40, eind juni. Echter is de koers sindsdien met meer dan 50% gezakt naar ongeveer $18,5. CZ geeft toe dat hij deze daling totaal niet begrijpt, maar dat de markt vaak verwarrend is.

Binance lanceerde deze week nog een exchange-traded product (ETP) voor BNB op de Zwitserse beurs SIZ.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.995,24 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.995,24 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...