Kevin Schijven Kevin Schijven
17/10/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2019 09:45

Binance vernietigt 2 miljoen BNB tokens, CEO spreekt over succes van afgelopen kwartaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance vernietigt 2 miljoen BNB tokens, CEO spreekt over succes van afgelopen kwartaal

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, heeft zojuist zijn driemaandelijkse coin burn voltooid waarbij meer dan 2 miljoen Binance Coin (BNB) tokens zijn vernietigd, ter waarde van zo’n $36,8 miljoen.
https://twitter.com/cz_binance/status/1184701811338297345
Er zijn 2.061.888 BNB tokens vernietigd in de negende ronde van deze driemaandelijkse coin burn. Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, meldt in een blogpost, gepubliceerd op 17 oktober, dat Binance geen BNB terugkoopt maar ze alleen uit hun eigen wallet vernietigd. Er zijn nu, na deze vernietiging, nog 185.475.866 BNB tokens in omloop.
CZ meldt verder in de blogpost een aantal factoren op die volgens hem geleid hebben tot de “significante groei” van Binance het afgelopen kwartaal.
Volgens CZ is een van deze factoren de lancering van meerdere nieuwe diensten de afgelopen tijd. Zo werd het Binance futures-platform begin juli gelanceerd dat inmiddels het een na populairste platform op de markt is voor cryptocurrency-futures. Alleen BitMEX ziet een groter volume.
Daarnaast werden Binance Margin Trading, Binance Lending, Binance Staking en Binance.US de afgelopen maanden gelanceerd. Ook zag het Launchpad platform voor initial exchange offerings (IEO’s) succes dit jaar terwijl initial coin offerings (ICO’s) aan het uitsterven zijn.
CZ geeft toe dat de winst van Binance kleiner lijkt dan die van andere exchanges, ondanks de grote gebruikersgroep. Volgens hem komt dat doordat Binance de laagste trading fees probeert aan te bieden in de markt, doordat het bedrijf investeert in lange termijn projecten en doordat de focus van BNB op het nut ervan ligt in plaats van op korte termijn winst.
Het nieuws lijkt tot dusver een positieve impact op de prijs van BNB te hebben dat, op het moment van schrijven, een kleine stijging in de koers toont. Het is mogelijk dat het hier alleen om een correctie gaat na de sterke dip van gisteren in de gehele cryptocurrency-markt.
De koers van BNB begon dit jaar sterk, het was een van de hardste stijgers in de markt en behaalde een hoogtepunt van $40, eind juni. Echter is de koers sindsdien met meer dan 50% gezakt naar ongeveer $18,5. CZ geeft toe dat hij deze daling totaal niet begrijpt, maar dat de markt vaak verwarrend is.
Binance lanceerde deze week nog een exchange-traded product (ETP) voor BNB op de Zwitserse beurs SIZ.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie