Ivo Melchers Ivo Melchers
27/06/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2023 18:30

Bitcoin cash houdt niet op met stijgen: 120% in week tijd

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Alexander Geiger

Bitcoin cash (BCH) is ontzettend hard gestegen te midden van de bredere markt rally en er lijkt geen eind aan te komen. Enkele dagen geleden heb je het wellicht al voorbij zien komen op Crypto Insiders, maar de bitcoin (BTC) hard fork is niet te stoppen momenteel. Ook over de afgelopen dag kleurt de koers weer donkergroen en weet het de rest van de cryptomarkt achter zich te laten.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin cash koersexplosie

Bitcoin cash weet voor een groot deel natuurlijk te profiteren van de koersstijging van bitcoin. Bitcoin is in staat om de gehele cryptomarkt met zich mee te trekken en dankzij institutionele steun wist de BTC koers in korte tijd te stijgen van 25.000 dollar tot een hoogtepunt van boven de 31.000 dollar.

Desondanks is de prestatie van bitcoin cash nog steeds indrukwekkend te noemen. Terwijl de meeste altcoins minder presteren dan bitcoin, weet BCH momenteel veel indruk te maken op zijn ‘grotere broer’.

In de afgelopen dag is de koers met ongeveer 20 procent de lucht in geschoten waardoor het uitkomt op ongeveer 235 dollar. Wanneer de prestatie van de afgelopen week echter in kaart wordt gebracht, wordt het duidelijk dat het allemaal erg snel is gegaan. In de afgelopen 7 dagen is de prijs namelijk met 120 procent gestegen. Volgens CoinMarketCap mag BCH zichzelf tevens de hardste stijger van zowel de afgelopen dag als de afgelopen week noemen.

Vorige week stond totale marktkapitalisatie van de Bitcoin aftakking nog gelijk aan ongeveer 2,06 miljard dollar maar inmiddels is de totale waarde gestegen tot 4,60 miljard dollar. BCH neemt momenteel plek 18 in beslag wat betreft de grootste cryptocurrencies van het moment.

Populariteit BCH op social media

De stijging van BCH heeft onder andere te maken met de aankondiging van de lancering van EDX Markets – een nieuwe unieke cryptobeurs die wordt ondersteund door Wall Street giganten – die bitcoin cash, net als bitcoin, ethereum (ETH) en litecoin (LTC) aan zal bieden.

Uit data van Santiment blijkt tevens dat bitcoin cash nu erg populair is op social media. De zogenoemde sociale discussiepercentages staan op het hoogste punt in drie jaar tijd en het handelsvolume staat ook op een jaarlijks hoogtepunt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement