Kevin Schijven Kevin Schijven
21/09/2023 14:04 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 14:04

Bitcoin en ethereum kelderen na rentebesluit, maar deze crypto stijgt 40%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-correctie: waarom Bitcoin en Ethereum weer hard dalen

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt maakte in aanloop naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank een kleine stijging. Gisteren kondigde de Federal Reserve aan dat het, zoals verwacht, de rente ditmaal niet verder zal verhogen.

Dat moet goed nieuws zijn voor risicovolle activa als crypto op de lange termijn. De meeste leden van de Federal Reserve verwachten echter alsnog een renteverhoging dit jaar, meldt voorzitter Jerome Powell.

Vandaag zien we de meeste koersen weer omlaag corrigeren. Meerdere munten uit de top 100 vangen klappen, maar er zit ook een uitzonderlijk sterke stijger tussen.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalt met 0,4% ten opzichte van 24 uur geleden naar $1,07 biljoen. Het handelsvolume daalt in dezelfde periode met 3% naar $27,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 49,3%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 46 naar 47, een teken dat angst op de markt iets afneemt.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin koers begint weer te dalen

Bitcoin (BTC) tikte deze week nog bijna $27.500 aan en leek in eerste instantie na de Federal Open Market Committee (FOMC) redelijk stabiel te blijven boven $27.000.

Daar kwam vanochtend echter een einde aan en de koers duikt op het moment van schrijven in een rap tempo naar $26.399 op Bybit en €24.807 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 2,9% in de min.

Toch hangt bitcoin nog steeds in hetzelfde bereik. De koers zit al 190 dagen lang vast tussen $25.000 en $30.000, meldt Coinalyze.

Ondertussen is de correlatie tussen bitcoin en andere activa de laatste maanden drastisch afgenomen, meldt IntoTheBlock. De correlatie met de dollar ligt nu zelfs op 0, maar is dit een bullish of bearish signaal?

Advertisement

Ethereum koers zakt al iets harder

Ethereum (ETH) krijgt al een zwaardere klap te verduren en daalt op het moment van schrijven naar $1.574. De ETH koers staat daarmee al 3,4% in de min vandaag. Volgens analist Maartunn toont de koers zwakte ten opzichte van bitcoin en hebben de bulls nog slechts 9 dagen om de maand boven 0,06 te sluiten.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Toncoin hardste daler crypto top 10

Toch is ethereum niet de hardste daler uit de top 10 vandaag. Solana (SOL) zakt met 3,8% naar $19,39. Toncoin (TON), die recent de top 10 binnenkwam, zakt vandaag met maar liefst 5,8% naar $2,35. Toch staat TON nog 26% in de plus ten opzichte van een week geleden en zelfs 100% sinds de zomer.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

ImmutableX schiet met bijna 40% omhoog

In de top 100 vangen ook optimism (OP) en kaspa (KAS) dergelijke klappen. Daarnaast hebben we nog 3 munten uit de top 100 die harder dalen. Ecash (XEC) en tokenize xchange (TKX) verliezen beide 6,5% van hun waarde. Rollbit coin (RLB) is echter de zwaarste verliezer en zakt met 9,2% naar $0,111.

Dan hebben we aan de groene kant nog een opvallende uitzondering: immutablex (MX). De IMX koers maakte maakte afgelopen nacht een enorme sprong van bijna 40%. Momenteel corrigeert IMX naar $0,649, maar staat daarmee alsnog 22% in de plus vandaag.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement