Bonno Coerse Bonno Coerse
16/08/2018 18:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2018 18:06

BitMEX CEO Arthur Hayes: Ethereum (ETH) is een shitcoin en zal onder de $100 zakken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BitMEX CEO Arthur Hayes_ Ethereum (ETH) is een shitcoin en zal onder de $100 zakken

Arthur Hayes, mede-oprichter en CEO van BitMEX, heeft Ether (ETH) op twitter een “shitcoin” genoemd en verwees in zijn tweet naar een opiniestuk dat hij schreef in BitMEX Crypto Trader Digest. Daarin beweerde Hayes onder meer dat ETH al bezig is aan een daling tot onder de $100:

Het is dit moment, dat Ether van een driecijferige naar een tweecijferige shitcoin gaat.


In het stuk, waarin Hayes geen blad voor de mond neemt, wordt de prijs van Ethereum sinds 2017 alleen maar ondersteund door initial coin offerings (ICO’s). In toenemende mate zijn die investeringen afkomstig van VC’s (venture capitalists), die volgens Hayes uiteindelijk zullen bezwijken onder de bearmarkt en hun ERC-20 tokens (tokens gebouwd op het Ethereum-netwerk) dumpen tegen elke prijs die ze ervoor kunnen krijgen:

De VC-belegger die nog nooit de grillen van de markt heeft ondervonden is net zo groen als de noob die denkt dat hij of zij in paar dagen van 1 naar 100 BTC kan gaan. […] Nog belangrijker is dat LP’s nu een objectieve laatste prijs voor een token voor ogen hebben en niet om de tuin geleid kunnen worden. Ze zullen achteraf met wijsheden aan proberen te komen en dat draagt alleen maar bij aan de onrust onder de VC-beleggers. Op een gegeven moment denken die van “fuck it” en dumpen ze zoveel als zij maar kunnen.

In het stuk rept Hayes met geen woord over zijn eerdere voorspelling dat Bitcoin (BTC) eind 2018 $50.000 waard zal zijn. Vorige maand herhaalde Hayes die uitspraak nog maar gaf toen wel aan dat hij dacht dat “we het ergste nog niet gehad hebben” en Bitcoin eerst een bodem van rond de $5.000 zou moeten bereiken voordat het aan een bull run zou kunnen beginnen. Over die bodem zei hij in zijn opiniestuk het volgende:

Ervan uitgaande dat er geen positieve katalysator is om ons te redden, zoals een door de SEC goedgekeurde ETF, bij welke prijs vinden we een bodem? Ik denk dat de belangrijkste overweging zal zijn wanneer miners hun machines uit zullen zetten; en vandaar de vraag, wat zijn de marginale kosten van een Bitcoin? Een paar dagen geleden praatte ik met een van de grootste mining-operators in de wereld. Hij vertelde me dat de gemiddelde elektriciteitskosten voor Chinese miners 6 tot 7 cent per kWh is. Op dat niveau schatte hij dat, bij een BTC-prijs van ongeveer $5.000, miners hun activiteiten aan zouden passen en hun machines naar goedkopere gebieden verplaatsen. Bij een prijs tussen de $3.000 tot $4.000 zouden deze miners hun machines volledig uitzetten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie