Kevin Schijven Kevin Schijven
02/01/2021 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2021 18:44

Bittrex exchange verwijdert niet alleen Ripple (XRP) maar ook deze privacy coins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum project biedt enorme beloning voor identiteit crypto hacker

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

Steeds minder cryptocurrency-exchanges durven het nog aan om zogeheten privacy coins te noteren. Ook Bittrex kondigt aan dat het monero (XMR), zcash (ZEC) en dash (DASH) gaat verwijderen van het handelsplatform. Dat zal op 15 januari gebeuren, meldt de exchange:


Alhoewel Bittrex geen specifieke reden noemt voor de verwijdering van deze privacy coins, volgt de beurs hiermee in de voetstappen van andere exchanges. Bij de meeste cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), zijn transacties openbaar te volgen via de blockchain. Met privacy coins is dat een stuk moeilijker, en ze zijn daarom populair onder gebruikers die hun privacy willen beschermen.
Ze zijn daarom ook populair onder hackers, en aangezien steeds meer landen in de wereld strengere know your customer (KYC) en anti-money laundering (AML) regelgeving invoeren, worden deze privacy coins van steeds meer beurzen verwijderd.
Zo hebben onlangs al meerdere Zuid-Koreaanse crypto-beurzen deze privacy coins verwijderd. Alle drie benoemde cryptocurrencies worden namelijk begin 2021 verboden in het land.
Jesse Powell, CEO van Kraken, meldt dat zijn beurs geen plannen heeft om deze privacy coins te verwijderen. Hij zegt dat hij niets gehoord heeft over enige regelgeving met betrekking tot deze crypto.


Bittrex kondigde onlangs ook aan XRP (XRP) te zullen verwijderen vanwege de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Ook Coinbase laat XRP vallen, maar Kraken heeft nog geen dergelijke aankondiging gemaakt.
Dash probeert zich al een tijdje te distantiëren van de privacy coin label. De organisatie achter het project meldt dat dash niet meer privacy biedt dan bitcoin en dat het contact heeft opgenomen met Bittrex:


Tyler Winklevoss meldt dat hij trots is dat zijn Gemini exchange zcash aanbiedt met goedkeuring van de toezichthouder:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie