Ivo Melchers Ivo Melchers
31/12/2022 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2022 12:02

BMW gaat crypto omarmen en kiest voor BNB Chain

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/medvedsky.kz

Autofabrikant BMW is van plan om blockchain-technologie te gaan omarmen voor hun operationale processen en een zogeheten loyaliteitsprogramma voor Thaise consumenten.

De populaire Duitse autofabrikant heeft blockchain-infrastructuurbedrijf Coinweb aan boord genomen als gedecentraliseerde architectuurprovider. Daarnaast heeft het gekozen voor de BNB Chain van Binance voor het afwikkelen van de transacties.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blockchain-technologie integratie

De integratie van de revolutionaire technologie in de workflow van BMW zal plaatsvinden in twee fasen. Ten eerste zal de gedecentraliseerde technologie geïntegreerd worden in de dagelijkse activiteiten van BMW met als doel tijdrovende handmatige processen te automatiseren en de autofinancieringsdiensten van het bedrijf te stroomlijnen.

De tweede fase bestaat uit de ontwikkeling van een door Coinweb ontwikkelde web3-applicatie voor het klantenloyaliteitsprogramma van BMW. Het programma zal een op blockchain gebaseerd beloningssysteem gebruiken om BMW Group-klanten te stimuleren. Het niveau en de status van een klant in het ecosysteem worden bepaald door de loyaliteitsbeloningen die ze via verschillende acties hebben verkregen.

Klanten zullen worden beloond na elke keer dat ze zogenoemde contactpunten hebben met het BMW-ecosysteem. Denk hierbij aan het aanschaffen van een nieuwe auto of bijvoorbeeld na een onderhoudsbeurt. Toby Gilbert, de CEO van Coinweb zegt het volgende over het nieuwe loyaliteitsprogramma:

‘’Klanten zullen beloond worden met loyaliteitspunten en kunnen het uitgeven binnen het ecosysteem. We hopen dat er in de toekomst een wereldwijde uitrol zal plaatsvinden, maar momenteel is onze samenwerking voor Thailand.’’

Advertentie

BMW en blockchain

Dit is niet de eerste stap van de autofabrikant in de opkomende blockchain-technologie. Zo kondigde het bedrijf in april 2020 al een blockchain-project aan waarmee de levering van auto-onderdelen van ten minste tien leveranciers gevolgd zou kunnen worden.

Daarnaast heeft BMW Korea, de Zuid-Koreaanse tak van BMW, een soortgelijk beloningsprogramma uitgerold in 2020. Hiermee kunnen klanten punten verdienen in de vorm van blockchain tokens en deze gebruiken om producten van BMW te kopen of kortingen te krijgen op bepaalde diensten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie