Bokser Manny Pacquiao lanceert eigen token via IEO op GCOX exchange

De Filippijnse bokskampioen Manny Pacquiao haalde internationale nieuwskoppen toen hij aankondigde dat hij zijn eigen cryptocurrency ging lanceren, de PAC-token. De token zal aangeboden worden in de vorm van een Initial Exchange Offering (IEO), met dank aan de Singaporese exchange GCOX. De verkoop start op 12 november.

Pacquiao verklaarde aanvankelijk zijn voornemens om een digitale token uit te brengen tijdens een gratis concert begin september voor fans in Manilla. Tussen de liefdesliedjes door, deelde de bokser de fans mee dat ze zijn merchandise binnenkort kunnen kopen en met hem kunnen communiceren op social media met behulp van het PAC-token.

Het lanceren van een IEO is een bewezen methode om interesse voor een project te wekken. Hoewel cryptocurrency exchange Binance de trend al in 2017 voor het eerst op gang bracht met IEO’s voor Bread en Gifto, kregen IEO’s pas in het eerste kwartaal van dit jaar tractie. De spraakmakende lancering van Bittorrent leidde tot een nieuw tijdperk van crowdfunding. Volgens rapporten is er inmiddels ruim 3 miljard euro opgehaald via IEO’s.

Hoewel veel beurzen nu de mogelijkheid bieden voor projecten om hun tokens te lanceren via een IEO, geeft GCOX er een iets andere draai aan. De exchange biedt als eerste een IEO-platform speciaal voor beroemdheden die hun eigen token willen lanceren. Hoewel Pacquiao in dit opzicht één van de eerste beroemdheden is die deze weg inslaat, lijkt het erop dat er nog meer zullen volgen. Tennisster Caroline Wozniacki en zanger Jason Derulo hebben naar verluidt ook plannen met GCOX.

GCOX biedt een volledige reeks aan services voor deze fan tokens, waaronder het creëren van de tokens en de mogelijkheid tot het verhandelen van de tokens op de beurs zelf. Tevens stelt het de fans in staat om hun tokens te ruilen voor producten zoals merkartikelen of services, waaronder exclusieve live streaming van evenementen of shout outs op social media. Er zal ook een service zijn waarbij fans kunnen doneren aan goede doelen die door hun favoriete beroemdheden worden onderschreven, met fondsen toegewezen op de blockchain voor extra transparantie en veiligheid.

Vorig jaar, tijdens het Money20/20 event, interviewde Crypto Insiders Sir Dr. Jeffrey Lin, de CEO van GCOX. Lees meer over het tot stand komen van GCOX, het team en de plannen voor de toekomst.

Pacquiao is niet de eerste beroemdheid die zich in de cryptowereld mengt, of zelfs de eerste bokser wat dat betreft. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) legde Floyd Mayweather vorig jaar een boete van $100.000 op wegens het promoten van de Initial Coin Offering (ICO) van Centratech.

Andere beroemdheden hebben echter succesvollere uitstapjes naar de cryptoruimte gemaakt. Rapper Akon heeft zijn eigen cryptocurrency en op blockchain-gebaseerd ecosysteem gelanceerd genaamd Akoin. Hollywood-acteur Ashton Kutcher heeft zijn eigen investeringsmaatschappij voor blockchain-startups en Lionel Messi heeft zich verbonden als merkambassadeur aan Sirin Labs, de Israëlische blockchain-telefoonproducent.

Crypto Insider David heeft weer een technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€38.405,60 Kopen
1
Bitvavo
€37.734,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
€38.083,90 Kopen
3
Litebit
€38.149,70 Kopen
Meer nieuws

Timo’s take: Ethereum (ETH) in de problemen, kunnen Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) nu toeslaan?

Ethereum (ETH) was het allereerste smart contract-platform van de cryptomarkt. Nog altijd is de moeder der aller altcoins de grootste altcoin op de markt....

Nieuwe Coinbase aanvraag voor beursnotering geeft uniek inzicht in de bitcoin (BTC) exchange

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan om naar de beurs te stappen. In december diende het bedrijf hiervoor een zogeheten S-1 aanvraag...

Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en 21 andere altcoins mogelijk onderdeel van nieuw Grayscale-fonds

De grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale is van plan zijn altcoin-fondsen verder uit te breiden! Dit blijkt uit een recente persaankondiging van het bedrijf waaruit blijkt...

Bitcoin (BTC) zakt door support, vormt bullish divergence – Deze altcoin kan als enige stijgen

Gistermiddag zette bitcoin (BTC) opnieuw de daling in nadat de koers door een belangrijke Moving Average (MA) zakte. BTC zakte uiteindelijk meer dan 10% in...

Groot investeringsfonds verkoopt $750 miljoen aan bitcoin (BTC) en stopt het in deze altcoins

FD7 Ventures, een cryptocurrency-fonds uit Dubai, gaat de komende maand maar liefst $750 miljoen aan bitcoin (BTC) verkopen om in Cardano (ADA) en Polkadot...

JPMorgan adviseert klanten 1% in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren

JPMorgan Chase, de grootste investeringsbank van de Verenigde Staten, adviseert zijn klanten om 1% van hun portfolio in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren....