Rico Engelbarts
12/11/2019 19:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2019 19:40

Bokser Manny Pacquiao lanceert eigen token via IEO op GCOX exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
bokser_manny_pacquiao_laneert_eigen_token_via_IEO_op_GCOX_exchange

De Filippijnse bokskampioen Manny Pacquiao haalde internationale nieuwskoppen toen hij aankondigde dat hij zijn eigen cryptocurrency ging lanceren, de PAC-token. De token zal aangeboden worden in de vorm van een Initial Exchange Offering (IEO), met dank aan de Singaporese exchange GCOX. De verkoop start op 12 november.
Pacquiao verklaarde aanvankelijk zijn voornemens om een digitale token uit te brengen tijdens een gratis concert begin september voor fans in Manilla. Tussen de liefdesliedjes door, deelde de bokser de fans mee dat ze zijn merchandise binnenkort kunnen kopen en met hem kunnen communiceren op social media met behulp van het PAC-token.
Het lanceren van een IEO is een bewezen methode om interesse voor een project te wekken. Hoewel cryptocurrency exchange Binance de trend al in 2017 voor het eerst op gang bracht met IEO’s voor Bread en Gifto, kregen IEO’s pas in het eerste kwartaal van dit jaar tractie. De spraakmakende lancering van Bittorrent leidde tot een nieuw tijdperk van crowdfunding. Volgens rapporten is er inmiddels ruim 3 miljard euro opgehaald via IEO’s.
Hoewel veel beurzen nu de mogelijkheid bieden voor projecten om hun tokens te lanceren via een IEO, geeft GCOX er een iets andere draai aan. De exchange biedt als eerste een IEO-platform speciaal voor beroemdheden die hun eigen token willen lanceren. Hoewel Pacquiao in dit opzicht één van de eerste beroemdheden is die deze weg inslaat, lijkt het erop dat er nog meer zullen volgen. Tennisster Caroline Wozniacki en zanger Jason Derulo hebben naar verluidt ook plannen met GCOX.
GCOX biedt een volledige reeks aan services voor deze fan tokens, waaronder het creëren van de tokens en de mogelijkheid tot het verhandelen van de tokens op de beurs zelf. Tevens stelt het de fans in staat om hun tokens te ruilen voor producten zoals merkartikelen of services, waaronder exclusieve live streaming van evenementen of shout outs op social media. Er zal ook een service zijn waarbij fans kunnen doneren aan goede doelen die door hun favoriete beroemdheden worden onderschreven, met fondsen toegewezen op de blockchain voor extra transparantie en veiligheid.
Vorig jaar, tijdens het Money20/20 event, interviewde Crypto Insiders Sir Dr. Jeffrey Lin, de CEO van GCOX. Lees meer over het tot stand komen van GCOX, het team en de plannen voor de toekomst.
Pacquiao is niet de eerste beroemdheid die zich in de cryptowereld mengt, of zelfs de eerste bokser wat dat betreft. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) legde Floyd Mayweather vorig jaar een boete van $100.000 op wegens het promoten van de Initial Coin Offering (ICO) van Centratech.
Andere beroemdheden hebben echter succesvollere uitstapjes naar de cryptoruimte gemaakt. Rapper Akon heeft zijn eigen cryptocurrency en op blockchain-gebaseerd ecosysteem gelanceerd genaamd Akoin. Hollywood-acteur Ashton Kutcher heeft zijn eigen investeringsmaatschappij voor blockchain-startups en Lionel Messi heeft zich verbonden als merkambassadeur aan Sirin Labs, de Israëlische blockchain-telefoonproducent.
Crypto Insider David heeft weer een technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie