Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2021 06:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 06:24

Britse centrale bank gaat samen met ministerie van Financiën eigen crypto onderzoeken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Britse centrale bank gaat samen met ministerie van Financien eigen crypto onderzoeken

De Bank of England, de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, gaat samen met Her Majesty’s Treasury, het ministerie van Financiën van het VK, een nieuwe task force of werkgroep opstellen voor een zogeheten central bank digital currency (CBDC).

Een CBDC is een cryptocurrency uitgegeven door een centrale bank. Het is een stablecoin gekoppeld aan de nationale valuta van een land. In dit geval zou het gaan om een digitale pond sterling. BoE kondigt het nieuws aan op 19 april middels een persbericht.

De task force zal de potenties en risico’s van een CBDC onderzoeken. De ontwikkeling van een digitale Britse pond staat nog niet vast, maar dit is de grootste stap die Groot-Brittannië tot nu toe in deze richting heeft genomen.

BoE en HM Treasury zullen ook een forum opstellen voor feedback over het CBDC project. De taskforce zal daarnaast ook naar andere landen kijken hoe zij met CBDC’s omgaan. Meerdere landen zijn de afgelopen jaren onderzoeken gestart naar CBDC’s. Zweden begon hier eind vorig jaar aan met een e-krona, de Bahama’s hebben al een CBDC gelanceerd met de Sand Dollar.

Ook de Europese centrale bank (ECB) overweegt om een digitale euro te ontwikkelen, maar onlangs zei ECB president Christine Lagarde dat het wellicht nog enkele jaren kan duren. China daarentegen is al enkele maanden proeven aan het draaien met digitale yuan/renminbi, die het een Digital Currency, Electronic Payment (DCEP) systeem noemt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie