Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Cardano (ADA) en andere Proof-of-Stake altcoins steeds populairder, blijkt uit rapport eToro

Zogenaamde Proof-of-Stake (PoS) cryptocurrencies worden steeds populairder onder investeerders. Dit blijkt onder andere uit eToro’s rapport voor de maand juni dat het handelsplatform met Decrypt deelde.

In het rapport rangschikt eToro de cryptocurrencies waarin het meest werd geïnvesteerd in juni. Daarbij valt op dat een aantal altcoins stegen ten opzichte van mei. Daarnaast valt op dat het vooral om cryptocurrencies gaat die op het PoS-protocol draaien.

- Advertentie -

Bitcoin (BTC) behoudt als populairste crypto de eerste plek. Ook ethereum (ETH) en ripple (XRP) behouden de tweede en derde plek respectievelijk. Op plek vier is de eerste PoS-crypto te vinden, cardano (ADA).

Eerder vandaag was al op Crypto Insiders te lezen dat cardano flink in waarde kon stijgen. Cardano plukt voornamelijk de vruchten van de aanstaande grote Shelley update. Simon Peters van eToro zei over de ontwikkelingen in het algemeen:

“In altcoins zien we een duidelijke trend van investeerders naar blockchains met proof-of-stake-mechanismen. We hebben positieve prijsprestaties gezien van dergelijke munten, waaronder ADA, die is gestegen van $ 0,0332 aan het begin van het jaar tot $ 0,1139 op het moment van schrijven, wat een stijging van 245% betekent tot nu toe,”

Andere cryptocurrencies die aan populariteit wonnen waren NEO (NEO) en TRON (TRX), beiden tevens PoS-cryptocurrencies. Peters voegde aan zijn reactie toe:

“We verwachten dat deze trend zal doorzetten als munten zoals ADA en Ethereum, waarvan de laatste zijn eigen reeks technische verbeteringen ondergaat, zich bij bitcoin voegt als activa in de voorhoede van de gedachten van investeerders,”

Proof-of-Stake is een alternatief op het Proof-of-Work-protocol. Blockchains die op dit protocol draaien maken geen gebruik van miners die ingewikkelde rekensommen oplossen, maar van staking. Dit houdt in dat iemand een bepaald bedrag in crypto vastzet om transacties goed te mogen keuren. Door een aanzienlijk bedrag vast te zetten kan een houder bewijzen dat hij of zij het beste met het netwerk voor heeft.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.019,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.063,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.101,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.116,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.212,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.212,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.019,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.063,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.101,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.116,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...