Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Cardano (ADA) wordt misbruikt in YouTube scam, IOHK CEO Hoskinson noemt het walgelijk en crimineel

Zogenaamde ‘cryptocurrency giveaway scams’ blijven helaas een populair item. In deze vorm van fraude wordt meestal gratis crypto beloofd aan mensen als zij eerst een kleine hoeveelheid opsturen. Vervolgens zien ze natuurlijk nooit meer wat terug.

Ook Cardano (ADA) wordt blijkbaar misbruikt op deze manier. Charles Hoskinson, CEO van IOHK, het bedrijf achter Cardano, meldt dat een dergelijke scam weer opgedoken was op YouTube.

- Advertentie -

Het is mij opgevallen dat er een scam rondging met mijn conferentietoespraak om een weggeefactie te promoten. Dit is een scam. Meld dit aan YouTube. We zullen juridische stappen ondernemen als we kunnen tegen de verantwoordelijken.

Ja, het is walgelijk en crimineel.

Aldus Hoskinson. Inmiddels is de video verwijderd van YouTube door de uploader, maar naar verluidt bestaan er nog meer. Op Twitter zijn mensen vooral verbaasd dat YouTube dit soort video’s toestaat, terwijl het vaker dit jaar video’s omtrent bitcoin (BTC) heeft verwijderd die geen scams waren.

Naar verluidt verschijnen de laatste tijd ook weer soortgelijke scams omtrent Ripple (XRP) en cryptocurrency-exchange Binance:

Je moet je aansluiten bij Ripple en Binance die hetzelfde probleem hebben. YouTube accepteert geld van criminelen en doet er niets aan. Geen enkele rechter zou aan hun kant beslissen.

Soortgelijke populaire scams in de crypto-wereld gebruiken vaak de gelijkenis van een beroemd persoon om mensen van hun crypto af te troggelen. Onlangs kwam nog naar buiten dat scams met de gelijkenis van Tesla en SpaceX CEO Elon Musk zo’n $2 miljoen buit hadden gemaakt.

Ook in Nederland bestaan dit soort scams. Vorig jaar klaagde John de Mol Facebook aan hieromtrent omdat het bedrijf niet genoeg ertegen zou doen. De rechter gaf hem gelijk.

De koers van Cardano (ADA) stijgt de afgelopen tijd sterk, dit zijn enkele redenen waarom.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.185,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.185,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...