Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2020 14:44

Cardano (ADA) wordt misbruikt in YouTube scam, IOHK CEO Hoskinson noemt het walgelijk en crimineel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) wordt misbruikt in YouTube scam, IOHK CEO Hoskinson noemt het walgelijk en crimineel

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Zogenaamde ‘cryptocurrency giveaway scams’ blijven helaas een populair item. In deze vorm van fraude wordt meestal gratis crypto beloofd aan mensen als zij eerst een kleine hoeveelheid opsturen. Vervolgens zien ze natuurlijk nooit meer wat terug.
Ook Cardano (ADA) wordt blijkbaar misbruikt op deze manier. Charles Hoskinson, CEO van IOHK, het bedrijf achter Cardano, meldt dat een dergelijke scam weer opgedoken was op YouTube.

Het is mij opgevallen dat er een scam rondging met mijn conferentietoespraak om een weggeefactie te promoten. Dit is een scam. Meld dit aan YouTube. We zullen juridische stappen ondernemen als we kunnen tegen de verantwoordelijken.

Ja, het is walgelijk en crimineel.

Aldus Hoskinson. Inmiddels is de video verwijderd van YouTube door de uploader, maar naar verluidt bestaan er nog meer. Op Twitter zijn mensen vooral verbaasd dat YouTube dit soort video’s toestaat, terwijl het vaker dit jaar video’s omtrent bitcoin (BTC) heeft verwijderd die geen scams waren.
Naar verluidt verschijnen de laatste tijd ook weer soortgelijke scams omtrent Ripple (XRP) en cryptocurrency-exchange Binance:
https://twitter.com/MarvinRedwood/status/1282186179698458624

Je moet je aansluiten bij Ripple en Binance die hetzelfde probleem hebben. YouTube accepteert geld van criminelen en doet er niets aan. Geen enkele rechter zou aan hun kant beslissen.

Soortgelijke populaire scams in de crypto-wereld gebruiken vaak de gelijkenis van een beroemd persoon om mensen van hun crypto af te troggelen. Onlangs kwam nog naar buiten dat scams met de gelijkenis van Tesla en SpaceX CEO Elon Musk zo’n $2 miljoen buit hadden gemaakt.
Ook in Nederland bestaan dit soort scams. Vorig jaar klaagde John de Mol Facebook aan hieromtrent omdat het bedrijf niet genoeg ertegen zou doen. De rechter gaf hem gelijk.
De koers van Cardano (ADA) stijgt de afgelopen tijd sterk, dit zijn enkele redenen waarom.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie