Timo Bult Timo Bult
28/04/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2021 19:01

Cardano gaat samenwerken met Simplex aan ADA betalingen met Visa kaarten en Apple Pay

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano gaat samenwerken met Simplex aan ADA betalingen met Visa kaarten en Apple Pay

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Simplex, een betaalkaartprovider met een licentie in Europa, heeft cardano (ADA) toegevoegd aan zijn lijst met ondersteunde cryptocurrencies. Hierdoor kunnen gebruikers van de betaalkaarten nu ADA via hun Simplex Visa betaalkaarten gebruiken. Dat blijkt uit verschillende bronnen.

Eind 2020 werd het in Israël gebaseerde Simplex een kernlid van Visa. Hierdoor kunnen de 200 zakenpartners van de fiat-to-crypto on-ramp dienst crypto betaalkaarten uitgeven aan hun klanten.

Volgens een persverklaring zullen nu miljoenen mensen cardano uit kunnen geven met hun credit- en debetkaarten, SEPA, SWIFT en ook Apple Pay. In de persverklaring valt verder te lezen:

“De hernieuwde interesse in Cardano is het product van loyale volgers op sociale media, een bloeiende gemeenschap en prestaties. Naarmate de populariteit en aantrekkingskracht blijven toenemen, zullen zowel investeerders als ontwikkelaars nieuwe grenzen blijven verkennen,”

Ondanks het positieve nieuws lijkt de cardano koers nog niet echt te reageren. De koers handelt al langere tijd rond de $1,30 na gisteren nog de $1,34 aan te hebben getikt. De lichte stijging gisteren was het gevolg van goed nieuws.

Gisteren bevestigde Cardano namelijk de samenwerking met Ethiopië. Het Afrikaanse land gaat Cardano gebruiken om een nieuw ID-systeem te ontwikkelen gericht op studenten in het land.

De verwachtingen omtrent Cardano zijn hoog, al is het netwerk nog altijd volop in ontwikkeling. In een recent interview liet de oprichter, Charles Hoskinson, weten dat 2021 het jaar is waarin alles samenkomt. Maar wanneer zullen dan eindelijk de smart contracts op Cardano gelanceerd worden?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie