Timo Bult Timo Bult
25/12/2021 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2021 14:30

Cardano prijs stijgt 700% in 2021 na grote updates

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano prijs stijgt 700% in 2021 na grote updates

Foto door Comdas / Shutterstock.com

Het was een bewogen jaar voor veel cryptocurrency-projecten, waaronder Cardano (ADA). In 2021 heeft Cardano een aantal grote updates doorgevoerd die het netwerk klaarmaken om in 2022 mogelijk mooie dingen te laten doen. In dit artikel vind je een overzicht van de grootste ontwikkelingen van dit jaar omtrent Cardano.

Influencers die memecoins promoten riskeren celstraf in VK
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cardano prijs 700% in de plus

Te beginnen met de cardano koers. De ADA koers opende het jaar 2021 met een prijs van $0,182 en is mede door de grote updates flink gestegen. Met de huidige prijs van $1,43 staat ADA 700% in de plus.

Dit jaar werd dus ook een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd. De hoogste prijs die ADA ooit heeft bereikt ligt op dit moment op $3,16 op crypto exchange Binance. Ten opzichte van de prijs waarmee 2021 werd geopend stond cardano op dit moment ruim 1.600% in de plus!

Advertentie

Cardano Mary hard fork

Wat waren de updates die voor het positieve sentiment zorgden? Ten eerste was dat de Mary hard fork in maart. Die update maakte het mogelijk om tokens, en dus ook non-fungible tokens (NFT’s) op het netwerk te lanceren. Het was een belangrijke stap in de ontwikkeling van Cardano, dat net als Ethereum (ETH) een basis wil bieden voor andere projecten om op te bouwen.

Crypto strijd onder memecoins: Supercomputer voorspelt BONK stijging
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Lancering van smart contracts

De grootste update van 2021 was echter de Alonzo hard fork in september. Die update maakte het mogelijk om smart contracts te ontwikkelen op Cardano. Hiermee werd het eindelijk mogelijk om bijvoorbeeld decentralized finance (DeFi) applicaties te lanceren. De verwachtingen omtrent deze update zorgden voor de eerder genoemde ATH van $3,16.

Desalniettemin bevindt Cardano zich vooralsnog in een vroeg stadium en van grote hoeveelheden projecten op het netwerk is nog geen spraken. Dat het Cardano ecosysteem niet direct ontplofde was wellicht de reden voor de correctie van ruim 50% sinds de Alonzo update.

Hoe gaat 2022 uitpakken voor Cardano? Op Crypto Insiders houden we je in ieder geval op de hoogte van het laastste crypto nieuws!

© Cover image door Shutterstock

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie