Rico Engelbarts
09/08/2022 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2023 15:10

Celsius koers stijgt 300% na georganiseerde ‘short squeeze’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Celsius koers stijgt 300% na georganiseerde ‘short squeeze’

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Vorige maand ging de crypto-leendienst Celsius (CEL) ten onder. Het bedrijf had te veel blootstelling aan crypto projecten en ondernemingen die eerder in de problemen kwamen en zodoende kon het zelf niet het hoofd boven het water houden. Je zou dan ook verwachten dat de token van Celsius, CEL, nagenoeg dood zou bloeden, maar niets blijkt minder waar. CEL is recent namelijk met meer dan 300% gestegen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

CEL token

Gisteren en vandaag sprong de koers van CEL plotseling to boven de $2. Dat is een hogere koers dan voordat het bedrijf in grote financiële problemen kwam! Toen bekend werd dat Celsius de opnames voor gebruikers stop zou zetten kelderde de prijs van CEL tot slechts $0,15. Sindsdien heeft het dus wonderbaarlijk genoeg weer een serieuze opleving meegemaakt.

Sinds het faillissement van Celsius is de koers van CEL met zeker 300% gestegen. De grote vraag is natuurlijk waarom de token van failliet bedrijf zo hard stijgt? Dat heeft volgens analisten alles te maken met een georganiseerde short squeeze, zoals we dat eerder zagen bij aandelen van GameStop en AMC.

Short Squeeze

Toen de problemen bij Celsius bekend werden begon een erg grote hoeveelheid handelaren de CEL token te shorten. Zij gokten er dus op dat de prijs van CEL verder zal dalen. In dat geval zouden deze handelaren winst behalen. 

Bij een short squeeze probeert weer een andere groep handelaren deze shorters in de val te lokken door de prijs van de achterliggende activa juist op te pompen. In dit geval worden de shorters geliquideerd waardoor de prijs enorm omhoog kan schieten. Het lijkt er sterk op dat dit bij CEL aan de hand is.

Een analist vertelde echter aan CoinDesk dat het in stand houden van een dergelijke short squeeze extreem lastig is: 

Aangezien het circulerende aanbod zeer klein is, is het technisch mogelijk om een korte “squeeze” te creëren, hoewel het effect op de totale markt zeer beperkt zou kunnen zijn en moeilijk over een langere periode zou kunnen worden gehandhaafd

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie