Home Nieuws Altcoin nieuws Chinese betalingsreus UnionPay gaat deze crypto ondersteunen dankzij nieuwe samenwerking

Chinese betalingsreus UnionPay gaat deze crypto ondersteunen dankzij nieuwe samenwerking

De afgelopen maanden zag de adoptie van cryptocurrencies een flinke versnelling. Grote partijen besloten ofwel bitcoin (BTC) te kopen ter bescherming tegen inflatie, of begonnen digitale valuta te ondersteunen. Nu komt daar een van ’s werelds grootste credit- en debetkaartprovider bij; UnionPay!

- Advertentie -

Het Chinese UnionPay zal de cryptocurrency van het Zuid-Koreaanse betaalbedrijf Danal gaan ondersteunen op een nieuwe virtuele betaalkaart. De deal werd aangekondigd in de South China Morning Post en is goed nieuws voor de adoptie voor crypto in het algemeen.

Dankzij de samenwerking wordt de crypto van Danal, Paycoin genaamd, binnenkort bij maar liefst 30 miljoen winkels en bedrijven geaccepteerd. Hiermee kan in 179 landen en regio’s wereldwijd betaald worden met de crypto.

Het lijkt vooralsnog te gaan om vooral een regionale adoptie. Paycoin wordt voornamelijk in Zuid-Korea gebruikt als betaalmiddel. Dat uitgerekend een Chinees bedrijf nu crypto ondersteunt is opvallend. China staat er namelijk om bekend niet bepaald een crypto-vriendelijk land te zijn. Zo zijn cryptocurrency exchanges er verboden. Het bezitten en uitgeven van crypto is overigens wel toegestaan.

UnionPay voegt zich met de samenwerking bij het steeds langer wordende lijstje van betaalgiganten die crypto op de een of andere manier ondersteunen. Recent kondige PayPal nog aan bitcoin te gaan verkopen. Maar ook Mastercard en Visa zijn druk bezig om de crypto-markt te betreden.

Ook de onderliggende technologie, blockchain, ziet een toename in de adoptie. Gisteren nog adviseerden de Verenigde Naties aan Kenia om blockchain in te zetten ter bestrijding van corruptie en criminaliteit.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.984,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.016,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.051,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.086,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.247,60 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...