Timo Bult Timo Bult
05/11/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2020 07:04

Chinese betalingsreus UnionPay gaat deze crypto ondersteunen dankzij nieuwe samenwerking

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chinese betalingsreus UnionPay gaat deze crypto ondersteunen dankzij nieuwe samenwerking

De afgelopen maanden zag de adoptie van cryptocurrencies een flinke versnelling. Grote partijen besloten ofwel bitcoin (BTC) te kopen ter bescherming tegen inflatie, of begonnen digitale valuta te ondersteunen. Nu komt daar een van ’s werelds grootste credit- en debetkaartprovider bij; UnionPay!
Het Chinese UnionPay zal de cryptocurrency van het Zuid-Koreaanse betaalbedrijf Danal gaan ondersteunen op een nieuwe virtuele betaalkaart. De deal werd aangekondigd in de South China Morning Post en is goed nieuws voor de adoptie voor crypto in het algemeen.
Dankzij de samenwerking wordt de crypto van Danal, Paycoin genaamd, binnenkort bij maar liefst 30 miljoen winkels en bedrijven geaccepteerd. Hiermee kan in 179 landen en regio’s wereldwijd betaald worden met de crypto.
Het lijkt vooralsnog te gaan om vooral een regionale adoptie. Paycoin wordt voornamelijk in Zuid-Korea gebruikt als betaalmiddel. Dat uitgerekend een Chinees bedrijf nu crypto ondersteunt is opvallend. China staat er namelijk om bekend niet bepaald een crypto-vriendelijk land te zijn. Zo zijn cryptocurrency exchanges er verboden. Het bezitten en uitgeven van crypto is overigens wel toegestaan.
UnionPay voegt zich met de samenwerking bij het steeds langer wordende lijstje van betaalgiganten die crypto op de een of andere manier ondersteunen. Recent kondige PayPal nog aan bitcoin te gaan verkopen. Maar ook Mastercard en Visa zijn druk bezig om de crypto-markt te betreden.
Ook de onderliggende technologie, blockchain, ziet een toename in de adoptie. Gisteren nog adviseerden de Verenigde Naties aan Kenia om blockchain in te zetten ter bestrijding van corruptie en criminaliteit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie