Kevin Schijven Kevin Schijven
23/04/2021 11:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2021 11:11

Coinbase Pro noteert Ethereum (ETH) versie van Tether (USDT), validatie voor de controversiële stablecoin?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Coinbase Pro noteert Ethereum (ETH) versie van Tether (USDT), validatie voor de controversiële stablecoin

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase Pro, de professionele tak van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, gaat tether (USDT) noteren op zijn handelsplatform. Handel in de stablecoin zal op 26 april beginnen op de crypto-beurs:

Tether is 1:1 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en is zeer populair in de handel van crypto. De stablecoin heeft inmiddels een marktkapitalisatie van bijna $50 miljard. Het gaat hier overigens om de Ethereum (ETH) versie van USDT.

Tether was jarenlang onderwerp van controverse. Er gingen geruchten rond dat het bedrijf niet genoeg reserves zou hebben om de stablecoin volledig te dekken. Het was tevens het onderwerp van een onderzoek van de New York Attorney General (NYAG).

Dit jaar kwam eindelijk een einde aan deze controverse. Tether en zusterbedrijf Bitfinex hadden een schikking getroffen met NYAG. Als onderdeel van de schikking moet de stablecoin uitgever regelmatig rapporten sturen naar NYAG over zijn reserves. Onlangs bracht Tether nog een assurance rapport uit die de volledige dekking bevestigd, al is het niet hetzelfde als een audit.

Coinbase weigerde jarenlang tether te noteren en dit nieuws wordt dan ook als een enorme validatie gezien voor de controversiële stablecoin. Daar komt bij dat Coinbase nu onder nauwer toezicht staat dan concurrenten vanwege de recente beursgang van het bedrijf.

Het is momenteel onduidelijk of USDT ook naar de reguliere Coinbase komt, vaak worden crypto eerst op Pro genoteerd. Tether zal niet verkrijgbaar zijn voor klanten uit New York vanwege de eerder genoemde schikking.

Coinbase heeft in samenwerking met Circle zelf ook een stablecoin: USD Coin (USDC). Het is na tether de grootste stablecoin op de markt. Onlangs lanceerde tether ook op het nieuwe Polkadot (DOT) netwerk. Daarnaast kondigt Coinbase ook aan dat het nu de Ampleforth Governance Token (FORTH) noteert:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie