Simon Bosch Simon Bosch
18/09/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 18:01

Crypto-bank Celsius wil zijn stablecoins verkopen in faillissement

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-bank Celsius wil zijn stablecoins verkopen in faillissement

Foto: ARTEMENKO VALENTYN/Shutterstock

Nadat eerder dit jaar het Terra (LUNA) ecosysteem naar nul is gegaan kreeg ook crypto-bank Celsius het zwaar. Niet veel later kondigde het officieel zijn faillissement aan, maar het type faillissement stelde het in staat om zo lang het kon door te gaan met de werkzaamheden. Hierdoor kan het langzaam zijn investeerders terugbetalen, en dat is wat we nu zien. De stablecoins op de balans van Celsius zijn als volgende aan de beurt.

Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Celsius in het nauw

Dat blijkt uit een nieuw document dat Celsius’ advocatenkantoor Kirkland & Ellis heeft ingediend bij de rechtbank. Doordat het een Chapter 11 bankruptcy betreft mag het bedrijf doorgaan zolang het daar het geld voor heeft. Sterker nog, het mag van de rechter zelfs bitcoins blijven minen via zijn dochteronderneming, ondanks dat daar behoorlijk wat risico aan verbonden is. Toch zou het geld tegen het einde van oktober al op zijn.

Het zal dus ergens geld vandaan moeten halen om crediteuren terug te betalen. In juli verkocht het bedrijf de bitcoins die het als onderpand op een lening had staan, zodat het deze lening kon afbetalen. Maar de crypto-markt is ondertussen niet bijster veel in waarde gestegen. Ook sommige Bitcoin-miners blijven het moeilijk hebben, en dan zijn we nog niet eens begonnen over de moeilijkheidsgraad voor BTC-miners die nu een recordhoogte heeft bereikt. Niet een gemakkelijke tijd voor Celsius om geld te verdienen dus.

Advertentie

Celsius wil stablecoins verkopen

Eigenlijk hebben stablecoins het best wel goed gedaan de afgelopen tijd, zeker als je de tokens weglaat die hun peg met voornamelijk de dollar hebben verloren. Het grote voordeel van het houden van deze coins ten opzichte van ‘gewoon’ cash is het hogere rendement dat het met relatief weinig risico hierop kan behalen.

Blijkbaar is de financiële situatie van Celsius al benard genoeg om te besluiten dat het nu zijn stablecoins van de hand wil doen, alhoewel het niet duidelijk is of alles direct verkocht zal worden. Volgens het document heeft het bedrijf elf verschillende stablecoins met een totale waarde van ongeveer 23 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie