Kevin Schijven Kevin Schijven
03/10/2023 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2023 13:30

Crypto-correctie: waarom Bitcoin en Ethereum weer hard dalen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert

Foto: solarseven/Shutterstock

Na een flinke stijging in de afgelopen dagen, maakte de crypto markt gisteren een forse correctie omlaag.

Vooral de een na grootste cryptomunt op de markt ving een behoorlijke klap. Dat lijkt voornamelijk te maken te hebben het enigszins teleurstellende resultaat van de historische lancering van meerdere beursfondsen in de VS.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 1,9% naar $1,09 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 25,3% naar $43,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins blijft op 49,4%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, blijft op 50, een teken dat de angst niet verder is toegenomen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalt met 3%

Bitcoin (BTC) begon vorige week donderdag te stijgen vanaf $26.000 en bereikte gisteren een piek van $28.500. Daar werd de koers echter afgewezen en begon toen aan een snelle daling.

Bitcoin dipte vervolgens kort onder $27.300, maar lijkt sindsdien vooralsnog stand te houden rond de $27.500, dichtbij de zogeheten short-term holder realized price.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $27.479 op Bybit en €26.242 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3% in de min.

Advertentie

Ethereum krijgt klap na teleurstellende ETF prestaties

Ethereum (ETH) steeg gisteren even kort naar een piek zo hoog als $1.760 en leek toen kort grip rond $1.730 te vinden. Echter maakte de ETH koers toen een nog hardere duik dan bitcoin en dat heeft mogelijk te maken met de eerdergenoemde ETF lancering. De beursfondsen zagen wat mager volume.

ETH dipte vervolgens kort onder $1.640 en vond daarna support rond $1.650. Op het moment van schrijven komt de ETH koers uit op $1.655 en staat daarmee vandaag 4,4% in de min. Het is vandaag de grootste verliezer uit de top 10.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rollbit coin en bitcoin SV stijgen alsnog hard in crypto top 100

In de top 100 hebben we echter nog zwaardere verliezers. Een zeer groot aantal munten staat meer dan 5% in de min. Immutablex (IMX), curve (CRV) en arbitrum (ARB) dalen al met 6%.

Optimism (OP) verliest 7% van zijn waarde, apecoin (APE) 7,6% en thorchain (RUNE) 7,9%. De grootste verliezer vandaag is echter sui (SUI), die met 8,5% daalt naar $0,449.

Desondanks hebben we nog enkele groene uitzonderingen. Gala (GALA) stijgt met 4,6% naar $0,16. Rollbit coin (RLB) staat 4,7% in de plus en komt op $0,14 uit.

Bitcoin sv (BSV) steelt voor de tweede dag op rij de show en stijgt met 7,6% naar $40,5. Heeft dat met deze tweet van Satoshi Nakamoto te maken, die mogelijk eigenlijk afkomstig is van Craig Wright?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie