Roy van Krieken Roy van Krieken
23/01/2024 14:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2024 12:02

Crypto investeerder verliest $4,2 miljoen in gevaarlijke nieuwe scam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
crypto-scam

Foto: Shutterstock/Tero Vesalainen

In de wereld van cryptocurrencies, waar innovatie en technologie hand in hand gaan, liggen ook gevaren op de loer. Recentelijk werd een crypto-gebruiker het slachtoffer van een geavanceerde phishing-aanval. Helaas voor hem resulteerde dit in het verlies van maar liefst $4,2 miljoen aan crypto. Dit incident benadrukt een verontrustende trend in de crypto-industrie: de opkomst van steeds geraffineerdere scams die zelfs de meest voorzichtige beleggers kunnen misleiden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto phishing met een technologische twist

De crux van deze phishing-aanval lag in het gebruik van ‘opcode malware’. Dit type malware injecteert operationele codes in scriptingtalen van verschillende platforms. Een hele mondvol, maar het speelde een sleutelrol in het ontfutselen van aanzienlijke bedragen in aEthWETH en aEthUNI van het slachtoffer.

De aanval werd gekenmerkt door gemanipuleerde ERC-20-autorisaties die de beveiligingswaarschuwingen omzeilden en de fondsen naar een ongeautoriseerd adres stuurden. Deze techniek illustreert een verontrustende evolutie in crypto-scams, waarbij aanvallers de bestaande beveiligingsmaatregelen met ingenieuze methoden weten te omzeilen.

Advertentie

Een stijgende trend in crypto scams

Naast deze schokkende gebeurtenis is er ook een bredere trend van toenemende phishing-activiteiten binnen de crypto-wereld. Zo ontdekte het beveiligingsbedrijf Blockfence een reusachtige oplichtingsoperatie waarbij meer dan 42.000 beleggers voor in totaal $32 miljoen werden bedrogen.

Deze oplichters gebruikten een methode waarbij ze meer dan 1.300 nep-crypto tokens creëerden, die leken op die van bestaande projecten. Ze lokten handelaren met valse beloftes en pleegden vervolgens een ‘rug pull’, waarbij ze de geïnvesteerde middelen uitcashten.

Het is cruciaal voor crypto-investeerders om waakzaam te blijven. Experts benadrukken het belang van het vermijden van twijfelachtige tokens en adviseren het gebruik van meerdere beveiligingsmaatregelen. Vooral nieuwere en minder bekende tokens, zoals memecoins, kunnen een hoog risico inhouden. Crypto scammers liggen overal op de loer en gevaar zit in een klein hoekje. Als iets te goed om te waar te zijn lijkt, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie