Kevin Schijven Kevin Schijven
25/09/2023 13:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 13:10

Crypto markt blijft negatief: Bitcoin koers zakt, XRP daalt nog harder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto begint spannende week in rood: Bitcoin en vooral XRP dalen fors

Foto: Only background/Shutterstock

De crypto markt begint de laatste week van september wederom in het rood. Het negatieve sentiment is nog altijd voelbaar en op enkele uitzonderingen na staat de gehele top 100 in de min vandaag.

Ondertussen meldt CoinShares in zijn wekelijks rapport dat crypto investeringsproducten afgelopen week voor de zesde week op rij een netto uitstroom zagen. Dat gezegd hebbende, kwam de uitstroom met $9 miljoen een stuk lager afgelopen week uit.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalt vandaag met 1,5% naar $1,04 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 65,5% naar $23,8 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 48,9%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, blijft op 47, een teken dat de markt angstig is.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin terug naar $26.000 terwijl MicroStrategy inslaat

Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om rond de $26.600 stand te houden de koers zakt vandaag gestaag richting de $26.000.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $26.100 op Bybit en €24.564 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,9% in de min.

Analist Decentrader meldt dat de zogenaamde funding rates weer negatief zijn geworden met deze beweging omlaag. Dat wijst op een dominantie van short traders, een teken van het negatieve marktsentiment.

Desondanks koopt Michael Saylor met MicroStrategy weer een enorme berg bitcoin. Hij heeft zojuist aangekondigd dat MicroStrategy 5.445 BTC heeft gekocht voor ongeveer $147,3 miljoen. Het bedrijf bezit nu 158.245 BTC ter waarde van $4,68 miljard.

 

Advertisement

Ethereum oprichter dumpt ETH tokens

Ethereum (ETH) krijgt er ook van langs en daalt naar $1.570. Daarmee staat de ETH koers vandaag 1,5% in de min. Het lijkt erop dat het feit dat oprichter Vitalik Buterin een deel van zijn ETH naar beurzen stuurt voor extra angst op de markt zorgt.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

XRP hardste daler crypto top 10

De rest van de top 10 kleurt ook rood. Tron (TRX) is de enige uitzondering en komt met $0,084 op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Toncoin (TON) zakt echter al met 2,7% naar $2,18.

Ripple (XRP) is vandaag de grootste verliezer uit de top 10 en komt weer onder die beruchte $0,5 uit. De XRP koers zakt vandaag met 2,9% naar $0,497.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aptos hardste stijger crypto top 100

In de top 100 hebben we meerdere munten die nog harder dalen. Zo verliest sui (SUI) 4% van zijn waarde en rollbit coin (RLB) 5%.

Wemix (WEMIX) stormde afgelopen week de top 100 binnen na een stijging van maar liefst 100%. Vandaag corrigeert WEMIX echter met 11% naar $1,08. Ook radix (XRD) verliest 11% van zijn waarde en komt op $0,06 uit.

Desondanks hebben we nog enkele groene uitzonderingen in de top 100. Zo stijgt chainlink (LINK) met 2,5%, immutablex (IMX) met 3,3% en curve (CRV) met 4,7%. Aptos (APT) is vandaag de grote winnaar en stijgt met 7,2% naar $5,6.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement