Roy van Krieken Roy van Krieken
01/09/2021 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 19:05

‘DeFi Summer 2.0’ al onderweg? On-chain data laat positieve signalen zien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
‘DeFi Summer 2.0’ al onderweg On-chain data laat positieve signalen zien

Foto: BestForBest/Shutterstock

Sinds het herstel van de bitcoin (BTC) werd ingezet een aantal weken geleden duurde het niet lang tot verschillende sectoren binnen de wereld van crypto weer op begonnen te bloeien. Zo zag de non-fungible token (NFT) wereld een enorme groei de afgelopen tijd.

Polkadot viert grote mijlpaal nadat ecosysteem snelle groei ervaart
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

DeFi doet goede zaken

Ook de veelbelovende Decentralized Finance (DeFi) tak heeft enorm goede zaken gedaan de afgelopen periode. Een voorbeeld is Fantom (FTM). Dit DeFi project steeg in zes weken tijd meer dan 500%. 

Terwijl de crypto markten op een laag pitje stonden vanaf mei was het voor veel DeFi projecten mogelijk om grote protocol updates uit te voeren op de achtergrond. Inmiddels heeft dit tot gevolg dat veel DeFi projecten door het dak gaan.

Op dit moment gaat het zo goed met de DeFi sector dat sommige analisten spreken van een “DeFi Summer 2.0”. Er bestond al de verwachting dat DeFi deze zomer mooie dingen zou gaan laten zien, maar op dit moment overtreft het al deze verwachtingen.

Advertentie

On-chain data

Ook in de on-chain data is terug te zien dat het erg goed gaat met de DeFi sector. Het handelsvolume is hoog en er zijn steeds meer gebruikers actief op DeFi en DEX protocollen.

Volgens het data analyse bedrijf Dune Analytics groeit het aantal nieuwe gebruikers binnen de DeFi sector enorm. Eigenlijk het hele jaar lang was er een stijgende lijn te zien. Op 31 augustus stond het aantal gebruikers binnen het DeFi ecosysteem op een all-time high van meer dan 3 miljoen.

Doordat er steeds meer nieuwe mensen deze sector binnenstromen, is ook de activiteit op verschillende DeFi protocollen hoog. Het handelsvolume op Decentralized Exchanges (DEX) is op dit moment weer bijna net zo hoog als het in mei van dit jaar voor de grote crash was. 

Op dit moment is het bitcoin nog niet gelukt om boven de $50.000 uit te breken. Mocht er een periode van zijwaartse koersbeweging aankomen dan zou het zomaar eens kunnen dat altcoins erg goed gaan presteren. De DeFi sector, met goede fundamentals, zal dan optimaal kunnen profiteren van opwaarts momentum.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie