Ivo Melchers Ivo Melchers
29/05/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 12:00

Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor dat een vroege investeerder 12,8 miljoen dollar uit wist te cashen met een investering van slechts 263 dollar.

Terwijl geluk vanzelfsprekend een grote rol speelt bij dit soort succesverhalen, hoeft dat niet altijd zo te zijn. Een opmerkelijke crypto trader heeft zichzelf tot de voorgrond laten treden nadat hij zeer succesvol blijkt te zijn.

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Van gemiddelde trader naar crypto whale

On-chain analist en whale tracker Nova heeft een uiterst winstgevende handelaar gespot die zichzelf binnen vijf maanden een whale mag noemen. Sinds januari heeft hij een gerealiseerde winst van meer dan 10.000 procent waardoor hij zich inmiddels een whale mag noemen.

Volgens de Twitter-thread van Nova onderscheidt de anonieme handelaar zich van andere whales omdat hij/zij zichzelf volledig met het handelen omhoog heeft gewerkt:

‘’Er zijn genoeg whales in de markt, maar ze zijn niet allemaal noodzakelijkerwijs goede handelaren. Een rijk persoon kan zijn cryptoportfolio vullen en een enorm saldo onthullen, maar toch een vreselijke handelaar zijn. Whale 0x743 is zoiets niet. Nog gekker is dat hij dit jaar net als wij is begonnen.’’

Het huidige portfolio draagt een waarde van ongeveer 578.345 dollar. Dit is relatief lager dan een paar dagen geleden, waarbij de meeste activa zogenoemde moonbags zijn van eerdere trades. Dit komt omdat de whale zijn winsten uit de wallet haalt en deze weer vult bij het maken van nieuwe trades.

Winstgevende crypto trades

Nova ontdekte dat de whale binnen 4 dagen meer dan 400.000 dollar aan winst wist te realiseren met een 35.000 dollar investering in RefundCoin (RFD) die afgelopen weekend was gekocht. Vorige maand werd er ook al honderdduizenden dollars verdiend aan een 10.000 dollar investering in Wojak (WOJAK). PEPE zorgde bovendien voor een 3.000 procent rendement en leverde winsten van honderdduizenden dollars op.

Ondertussen heeft de handelaar nooit meer dan een paar duizend dollar verloren. Het grootste verlies is 12.000 dollar aan een trade met Ribbit (RIBBIT).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie