Timo Bult Timo Bult
21/04/2019 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2019 12:00

Deze drie cryptocurrencies zijn de grootste stijgers van afgelopen week

icon-altcoins
Altcoin nieuws
deze_cryptocurrencies_zijn_de_grootste_stijgers_van_afgelopen_week

In de afgelopen week zaken we, zoals altijd, stijgers en dalers. De grootste daler uit de top 20 in de afgelopen zeven dagen is Bitcoin SV met -16,6%. De grootste stijger is Binance Coin (BNB).

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) steeg in de afgelopen zeven dagen met maar liefst 22%. En dat is niet zo gek, de cryptocurrency en het bedrijf achter de cryptocurrency, Binance, zijn al dagen onderwerp van goed nieuws. Zo ging de Binance Chain eindelijk live, en is het aannemelijk dat de gedecentraliseerde exchange, Binance DEX, binnenkort ook live zal gaan.
Dankzij dit goede nieuws brak BNB gisteren zijn all time high (ATH). Kortom, het zijn goede tijden voor de BNB-bezitters onder ons. Op het moment van schrijven is BNB $23,14 waard na bijna 7% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.
Na het aantikken van de nieuwe ATH is Binance Coin weer iets teruggezakt. De altcoin lijkt daarmee in een kleine neerwaartse trend terecht te zijn gekomen. De eerstvolgende belangrijke support ligt op $22, met als resistance het prijsniveau nabij de ATH op $25.

Advertentie

Bitcoin Cash (BCH)

Ook bitcoin cash (BCH) deed het goed. De altcoin steeg in de afgelopen zeven dagen met 5,7%, en heeft daarmee een waarde van $286,13. BCH wist vooral te profiteren van het debacle rondom Bitcoin SV en zijn Craig Wright die claimt Satoshi Nakamoto te zijn. Als gevolg werd Bitcoin SV, een van de twee altcoins die voortkwam uit de bitcoin cash hard fork van een aantal grote cryptocurrency exchanges verwijderd.
BCH lijkt echter nu, net als BNB, in een lichte neerwaartse trend terecht te zijn gekomen. De koers had eerder deze week vooral moeite met de resistance zone rondom de $320. Het wist daar niet bovenuit te breken, en is sindsdien naar beneden gaan handelen. Support zal mogelijk gevonden worden rond de $290, het prijsgebied waar de koers zich op dit moment bevindt.

Near Protocol cryptonetwerk gaat overstap maken naar AI
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Monero (XMR)

Monero (XMR) is in de afgelopen zeven dagen met bijna 5% in waarde toegenomen. Daarmee is XMR nu $67,89 waard. Monero had de afgelopen zeven dagen moeite met het resistance niveau op $70. Na deze prijszone twee keer aan te hebben getikt, corrigeerde de koers naar beneden.
Een aantal dagen later wist het weer in de buurt van die $70 te komen, echter lukte het nogmaals niet om uit te breken. Nadat XMR dit prijsniveau nogmaals testte, corrigeerde de koers weer. $70 lijkt dus op dit moment een brug te ver te zijn. XMR vindt waarschijnlijk support rond de $67-$68, en gaat dan mogelijk weer op zoek naar de $70. Bij uitbraak ligt de volgende horde op $73, de ATH voor 2019.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie