Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Dit DeFi-token steeg 10.000% in waarde in een week tijd

2020 wordt nu al het jaar van Decentralized Finance (DeFi) genoemd. De snel opkomende sector met onder andere gedecentraliseerde oplossingen voor mensen die geld willen lenen en uitlenen heeft voor flinke stijgingen gezorgd bij een aantal kleinere altcoins, maar ook ethereum (ETH) lijkt te kunnen profiteren van de boom. 

Een van de meest opvallende voorbeelden van DeFi-tokens die de afgelopen tijd flink in waarde zijn gestegen is het Yearn Finance (YFI) token. Dit token wist namelijk in een week tijd met maar liefst 10.000 procent in waarde te stijgen!

- Advertentie -

YFI is een protocol dat zogenaamde yield farmers helpt. Yield farmers zijn beleggers die het maximale uit DeFi-protocollen proberen te halen door alleen geld vast te zetten in protocollen die een hoge APY, of annual percentage yield hebben. APY kan in zekere zin vergeleken worden met rente. Je krijgt binnen deze protocollen namelijk een beloning voor het vastzetten van je geld.

Yearn Finance helpt deze yield farmers snel te switchen tussen protocollen, en dit lijkt flink aan te slaan. Waar op 17 juli nog ‘slechts’ $8 miljoen in het protocol vastzat, is dit op dit moment gestegen naar maar liefst $373,1 miljoen, aldus DeFi Pulse.

Maar dat is niet het opvallendste aan Yearn Finance. Het token van het protocol, YFI, is nu namelijk $3.409 waard. Dit was op 18 juli nog $34. Je leest het goed; YFI is in een week tijd met bijna 10.000 procent in waarde gestegen.

Een aantal grotere altcoins kan profiteren van de opkomende DeFi-sector. Zo is Chainlink (LINK) met zijn oracles een belangrijke speler voor veel protocollen. Onlangs kondigde het project nog aan dat het op een gedecentraliseerde manier forex-data zal gaan aanleveren aan de DeFi-sector.

Meta (MTA), een ander DeFi-token, wist onlangs ook een enorme stijging neer te zetten. MTA zag vlak na zijn lancering een stijging in waarde van maar liefst 2.400 procent. Niet iedereen is overtuigd van DeFi. De bekende bitcoin (BTC) whale Joe007 noemde het onlangs nog ponzifraude.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.295,88 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.295,88 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...