Ivo Melchers Ivo Melchers
09/01/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 10:00

Dit is waarom Microsoft de metaverse interessant vindt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Een virtuele gedeelde wereld die wordt gevormd door een combinatie van internet, augmented reality en virtual reality. Velen zullen hier binnen enkele ogenblikken het label ‘metaverse’ aan plakken. In de afgelopen bullmarkt hebben metaverse projecten flink aan populariteit weten te winnen binnen de crypto wereld. Echter zijn deze ook zeker niet gespaard gebleven tijdens de huidige bearmarkt.

Tijdens de hype veranderde Facebook zelfs zijn bedrijfsnaam in Meta en pompte het bakken met geld in deze nieuwe, opkomende online wereld. Ondanks de gigantische verliezen kon je eerder lezen dat Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, nog altijd heilig gelooft in de potentie en toekomst van de metaverse.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Metaverse voor klantervaringen

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las vegas gaf een van de allergrootste bedrijven ter wereld, Microsoft, aan hoe de ze de toekomst van de metaverse voor zich zien. Henry Bzeih, global chief strategy officer of mobility, automotive and transportation bij Microsoft gaf aan dat we de rol van de metaverse niet moeten onderschatten, met name met betrekking op de algehele klantervaring.

Bzeih gaf aan dat microsoft nu gefocust is op ‘mobility cross functionality’ om de manier waarop klanten platforms gebruiken om te shoppen te transformeren.

Een voorbeeld waarop hij wees, is de manier waarop consumenten tegenwoordig auto’s kopen. In plaats van de tocht naar een lokale dealer te maken, kunnen klanten via de metaverse de kleuren, kenmerken en functies van een auto configureren.

Echter zijn er ook enkele uitdagingen volgens Bzeih:

‘’Uitdagingen, zoals het op de Amerikaanse markt brengen van de metaverse-ingeschakelde auto, blijven echter bestaan. Het proces kan moeilijk zijn omdat het de noodzaak oproept zich aan te passen aan de ideeën van onafhankelijke franchisenemers, die de metaverse vaak ook verwarrend vinden.”

Advertentie

Metaverse groei

Eerder kon je al in het altcoin nieuws lezen dat het consultancy bureau McKinsey & Company een enorme groei in zicht heeft voor de metaverse. Het zal volgens de onderzoekers een waarde van 4 tot 5 biljoen kunnen bereiken tegen 2030. Op het moment heeft het een totale waarde van ‘slechts’ 300 tot 400 miljard.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie