Roy van Krieken Roy van Krieken
02/01/2022 17:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2022 17:38

Dit staat er te wachten voor Polkadot in 2022

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit staat er te wachten voor Polkadot in 2022

Foto: Pierre Duprey / Shutterstock.com

Gavin Wood, computer scientist en de oprichter van Polkadot (DOT), liet op 31 december in een blogpost weten wat er voor het Polkadot project te wachten staat in het nieuwe jaar. Als we Gavin Wood mogen geloven dan ziet de toekomst er rooskleurig uit en zal 2022 in het teken staan van veel grote updates van het netwerk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Parachains en meer

Een van de belangrijkste agendapunten voor Polkadot in 2022 is de uitrol van meer parachains. Parachains zijn als het ware losse blockchains die parallel lopen aan het hoofdnetwerk van Polkadot, de zogeheten Relay Chain. Deze constructie zorgt ervoor dat het Polkadot netwerk een enorme capaciteit kan hebben en dat het veel verschillende functies kan bieden.

Halverwege december van het vorige jaar werden de eerste parachains al gelanceerd. Echter, in 2022 zal hier een schepje bovenop gedaan worden. Waar er nu nog slechts een handvol parachains live zijn, zullen er gedurende het nieuwe jaar meer dan 150 worden uitgerold.

“Met meer dan 150 chains met een uitgebreid aanbod van functies in ontwikkeling, veel daarvan met al bestaande test-nets, is er behoorlijk wat om naar uit te kijken.”

Verbeteringen

Niet alleen zullen de parachains Polkadot transformeren tot een ‘blockchain der blockchains’, ook zal er achter de schermen voortdurend gewerkt worden om het Polkadot netwerk te optimaliseren.

Zo zullen er in 2022 een aantal belangrijke bridges gelanceerd worden. Deze bridges moeten het Polkadot netwerk voor eens en altijd verbinden met andere vooraanstaande blockchains. Zo zou de Parity bridge Polkadot met Kusama moeten verbinden en de Snowfork bridge zal een verbinding opzetten tussen Polkadot en Ethereum (ETH).

Daarnaast zal de core code van het Polkadot netwerk behoorlijk op de schop genomen worden. Dit alles staat in het teken van optimalisatie. Het doel hiervan is namelijk om tenminste 1.000 transacties per seconde te kunnen verwerken per parachain. Met uiteindelijk meer dan 150 parachains zal dit behoorlijk revolutionair zijn.

Al met al lijkt het erop dat 2022 net zo’n succesvol jaar kan worden als 2021 voor Gavin Wood en het Polkadot netwerk. De plannen en doelen zijn in ieder geval ambitieus. De tijd zal uitwijzen waar Polkadot zich over 12 maanden tijd bevindt ten opzichte van de concurrentie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie