Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2019 07:00

Drie stablecoins worden nu ondersteund door grote betalingsverwerker BitPay

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Drie stablecoins worden nu ondersteund door grote betalingsverwerker BitPay

Cryptocurrency betalingsverwerker BitPay ondersteunt nu drie verschillende stablecoins: de USD Coin (USDC), de Gemini Dollar (GUSD) en de Paxos Standard Token (PAX). Dat kondigt het bedrijf op 10 december aan middels een persbericht.


BitPay ondersteunt nu zes verschillende cryptocurrencies. Naast de bovengenoemde zijn dat: bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ether (ETH). Die laatste werd nog in september toegevoegd aan het lijstje. In oktober kondigde BitPay aan dat het eind dit jaar ook XRP (XRP) zal ondersteunen.
Alle drie toegevoegde stablecoins zijn gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD). Opvallend is dat de veruit de grootste USD-gekoppelde stablecoin op de markt, Tether (USDT), er niet bij zit.

Het accepteren of betalen met stablecoins biedt nieuwe mogelijkheden voor wereldwijde bedrijven die de stabiliteit van de dollar maar de veiligheid en efficiëntie van blockchain-betalingen vereisen.

Bedrijven kunnen internationale klanten factureren zonder de noodzaak van dure, gecompliceerde grensoverschrijdende transacties. Klanten kunnen betalingen verzenden en ontvangen met behulp van snelle, efficiënte en volatiliteitvrije aan-dollar-gekoppelde stablecoins.

Aldus Stephen Pair, CEO en medeoprichter van BitPay. BitPay kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen nadat het een donatie aan het goede doel Amazon Watch, dat zich inzet voor het behoud van de Amazoneregenwoud, had geweigerd. Tevens kwam het onder vuur te liggen nadat het donaties naar Hong Kong had geweigerd.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie