Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2019 07:00

Drie stablecoins worden nu ondersteund door grote betalingsverwerker BitPay

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Drie stablecoins worden nu ondersteund door grote betalingsverwerker BitPay

Cryptocurrency betalingsverwerker BitPay ondersteunt nu drie verschillende stablecoins: de USD Coin (USDC), de Gemini Dollar (GUSD) en de Paxos Standard Token (PAX). Dat kondigt het bedrijf op 10 december aan middels een persbericht.


BitPay ondersteunt nu zes verschillende cryptocurrencies. Naast de bovengenoemde zijn dat: bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ether (ETH). Die laatste werd nog in september toegevoegd aan het lijstje. In oktober kondigde BitPay aan dat het eind dit jaar ook XRP (XRP) zal ondersteunen.
Alle drie toegevoegde stablecoins zijn gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD). Opvallend is dat de veruit de grootste USD-gekoppelde stablecoin op de markt, Tether (USDT), er niet bij zit.

Het accepteren of betalen met stablecoins biedt nieuwe mogelijkheden voor wereldwijde bedrijven die de stabiliteit van de dollar maar de veiligheid en efficiëntie van blockchain-betalingen vereisen.

Bedrijven kunnen internationale klanten factureren zonder de noodzaak van dure, gecompliceerde grensoverschrijdende transacties. Klanten kunnen betalingen verzenden en ontvangen met behulp van snelle, efficiënte en volatiliteitvrije aan-dollar-gekoppelde stablecoins.

Aldus Stephen Pair, CEO en medeoprichter van BitPay. BitPay kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen nadat het een donatie aan het goede doel Amazon Watch, dat zich inzet voor het behoud van de Amazoneregenwoud, had geweigerd. Tevens kwam het onder vuur te liggen nadat het donaties naar Hong Kong had geweigerd.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie