E-commerce gigant lanceert eigen crypto op Ethereum in Brazilië

icon-altcoins
Altcoin nieuws
E-commerce gigant lanceert eigen crypto op Ethereum in Brazilië

Foto: Leonidas Santana / Shutterstock.com

Mercado Libre (MELI), Latijns-Amerika’s grootste e-commerce bedrijf, is begonnen met de uitrol van zijn eigen cryptocurrency in Brazilië, maakte het bedrijf donderdag bekend. De munt, Mercado Coin, zal de 80 miljoen gebruikers van het bedrijf in staat stellen om aankopen te doen en cashback te ontvangen.

Plannen voor breder gebruik in Latijns-Amerika

Mercado Coin zal verhandelbaar zijn op Mercado Pago, de digitale wallet van het bedrijf, tegen een initiële prijs van 10 cent, die zal worden onderworpen aan marktomstandigheden, aldus het bedrijf. Leden van loyaliteitsprogramma’s kunnen de cryptocurrency nu krijgen als beloning voor aankopen op de marktplaats van Mercado Libre.

Cryptocurrency exchange Ripio ontwikkelde de technologie voor de cryptocurrency, die is gebouwd met behulp van de ERC-20 token standaard op de Ethereum blockchain. Ripio is ook verantwoordelijk voor het verzorgen van de bewaring en het optreden als de exchange voor de Mercado Pago cryptotransacties.

“De blockchain-technologie die Mercado Coin ondersteunt, stelde ons in staat om een veilige en open oplossing te leveren,”

– Mercado Libre Chief Technology Officer Daniel Rabinovich

Mercado Libre verwacht dat de cryptocurrency tegen eind augustus beschikbaar zal zijn en zei dat het van plan is om het “binnenkort” in andere landen te introduceren, zonder verdere details te verstrekken.

Cryptocurrencies steeds populairder

De populariteit van cryptocurrencies in Latijns-Amerika is de afgelopen tijd sterk gegroeid, zo is al eerder crypto nieuws gedeeld over grote ontwikkelingen bij partijen als de Braziliaanse centrale bank, betalingsplatform Picpay en Nubank

In december 2021 ging Mercado Libre een samenwerking aan met Paxos om gebruikers de mogelijkheid te bieden om bitcoin (BTC), ethereum en de Pax Dollar stablecoin (USDP) te gaan verhandelen via de Mercado Pago app. Die functie kreeg 1 miljoen gebruikers in 60 dagen. 

In mei vorig jaar kocht Mercado Libre nog 7,8 miljoen dollar aan bitcoin. Het Argentijnse Mercado Libre is daarmee het eerste grote Latijns-Amerikaanse bedrijf dat bitcoin toevoegde aan zijn reserves.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie