Shane Kuijpers
06/05/2021 15:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2021 15:08

Latijns-Amerikaanse e-commerce grootmacht koopt $7,8 miljoen bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Latijns-Amerikaanse e-commerce grootmacht koopt $7,8 miljoen bitcoin (BTC)

Mercado Libre is het grootste e-commerce platform van Latijns-Amerika en is met de aanschaf van bitcoin (BTC) het 36ste beursgenoteerde bedrijf dat bitcoin (BTC) op zijn balans heeft staan.

Het bedrijf heeft dit bekendgemaakt bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In een rapport verklaarde ze het volgende:

“Als onderdeel van onze ‘treasury-strategie’ hebben we dit kwartaal $7,8 miljoen in bitcoin gekocht, een digitale activa dat we plaatsen binnen onze immateriële activa met een onbeperkte levensduur.”

Het Argentijnse Mercado Libre is het eerste grote Latijns-Amerikaanse bedrijf dat bitcoin toevoegt aan hun activa en voegt zich daarmee bij een exclusief rijtje bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy, waarvan al eerder bekend was dat ze BTC in bezit hebben.

De Japanse game-ontwikkelaar Nexon heeft vorige week ook bekendgemaakt dat BTC aan de balans hebben toegevoegd. Het gaat hier om 1717 BTC voor een bedrag van zo’n $100 miljoen. Zoals gezegd is Mercado Libre het 36ste beursgenoteerde bedrijf dat zich aan de lijst van bitcoin bezitters toevoegt. Op Nasdaq is een aandeel van het bedrijf te vinden als MELI.

Mercado Libre zet in op bitcoin

De aankondiging mag dan nu officieel zijn, maar de relatie met BTC is niet nieuw. Volgens Cointelegraph is het sinds eind april al mogelijk om met bitcoin actief te zijn in onroerend goed op de Argentijnse markt.

Daarnaast heeft de oprichter en ex-CEO van het bedrijf, Marcos Galperín, al meermaals publiekelijk aangegeven al sinds 2013 persoonlijk bitcoin te bezitten. Hij heeft ook al vaker aangegeven bullish te zijn wat betreft cryptomarkten in Latijns-Amerika en is van mening dat men beter geld in BTC kan steken dan in goud.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie