Roy van Krieken Roy van Krieken
15/12/2021 16:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 16:59

Eerste Dogecoin NFT ooit gelanceerd op netwerk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eerste Dogecoin NFT ooit gelanceerd op netwerk

Een ontwikkelaar van de meme-coin dogecoin (DOGE) heeft een mooie nieuwe mijlpaal voor het netwerk bewerkstelligd. De eerste non-fungible token (NFT) is onlangs gelanceerd op de Dogecoin blockchain. Opmerkelijk is dat de kosten voor het creëren van de NFT astronomisch laag zijn in vergelijking tot andere blockchains.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin NFT

De persoon die verantwoordelijk is voor het maken van de eerste NFT op Dogecoin gaat op Twitter onder de naam inevitable360. Op het social media platform heeft hij ook de bijzondere transactiedetails bekend gemaakt.

Hieruit blijkt dat het minten, ofwel het lanceren, van de NFT slechts 0,1 DOGE heeft gekost. 0,1 DOGE heeft op dit moment een marktwaarde van zo’n $0,0018. Dat is praktisch gratis te noemen. Vooral vergeleken met de kosten van het creëren van NFT’s op het Ethereum (ETH) netwerk zijn deze kosten absurd laag te noemen.

Een NFT lanceren op het Ethereum netwerk kan vele honderden dollars kosten. Om die reden is de nieuwe mijlpaal voor het Dogecoin netwerk des te specialer.

Door het bouwen van de eerste NFT op het Dogecoin netwerk heeft de ontwerper behoorlijk wat aandacht van de Dogecoin gemeenschap en zelfs de oprichter van de meme-coin gekregen. 

Dogecoin core developer, Michi Lumin, was behoorlijk onder de indruk van het werk van inevitable360. Hij had het volgende te zeggen over deze mooi ontwikkeling:

“NFT’s zonder gas fees en minder energieverbruik. V. Nice. Also Doge. Wow.”

Use case

Oorspronkelijk werd Dogecoin ontwikkeld als grap. De coin met het honden thema was helemaal niet bedoeld om een serieuze use case te hebben. Tot de verbazing van de oprichter van Dogecoin viel het project erg goed in de smaak en langzaam aan werden er daadwerkelijke use cases aan het project toegevoegd.

Gisteren nog noemde Elon Musk dogecoin een geschikter betaalmiddel dan bitcoin (BTC). Nu is er dus ook de allereerste NFT gelanceerd op de Dogecoin blockchain. Een mooie ontwikkeling voor het project.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement