Tim Kamp Tim Kamp
17/04/2024 15:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2024 13:19

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eigen crypto van PSG stijgt hard na triomf over FC Barcelona

Foto: Victor Velter/Shutterstock

Paris Saint-Germain (PSG) heeft gisteravond niet alleen op het voetbalveld succes geboekt, maar ook in de digitale wereld van crypto. De PSG Fan Token (PSG), een digitale activa die fans in staat stelt nauwer in contact te komen met de club, is met maar liefst 25 procent gestegen na de triomf van de voetbalclub over FC Barcelona.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Voetbaloverwinning zorgt voor cryptosucces

Op 16 april stond het affiche in het Champions League op het programma: FC Barcelona – PSG. De wedstrijd stond in het teken van een ticket voor de halve finale van het Europese toernooi. De wedstrijd ging met 1-4 gewonnen door de club uit Parijs, waardoor zij door zijn in het prestigieuze toernooi. De overwinning zag in een korte tijd een 25 procent stijging van de PSG fan token. De prijs steeg zelfs al sinds het eerste doelpunt van de club uit de Franse hoofdstad.

De PSG Fan Token is gebaseerd op de blockchain-technologie en maakt deel uit van een groeiende trend. Sportclubs geven steeds vaker digitale activa uit om de betrokkenheid van fans te vergroten en extra inkomsten te genereren. Dit specifieke token stelt fans in staat om te stemmen in enquêtes en peilingen. Tevens kunnen zij exclusieve beloningen verdienen en zelfs beslissingen nemen die invloed hebben op bepaalde aspecten van de club.

De koersprijs van de token piekte op $5,20 vlak na het laatste fluitsignaal. Vanaf het eerste doelpunt in de eerste helft tot de vierde goal richting het einde van de wedstrijd steeg de munt door.

Naast de financiële aspecten bieden fan tokens ook een unieke manier voor supporters om zich verbonden te voelen met hun favoriete teams. Door het bezitten van tokens krijgen fans een gevoel van eigendom en participatie, wat hun loyaliteit aan de club verder versterkt. Dit kan leiden tot een meer betrokken fanbase en nieuwe kansen voor interactie tussen de club en haar supporters.

Advertentie

Crypto fan tokens steeds populairder

De stijging van 25 procent in de waarde van de PSG Fan Token weerspiegelt niet alleen het succes van de club op het veld. Deze stijging volgt op een vergelijkbare sprong van 23 procent eerder deze week. In tegendeel daalde de BAR-token van de Spaanse voetbalclub. Na de verliespartij van de Spanjaarden daalde de token met meer dan 10 procent.

PSG is een van de vele voetbalclubs die investeren in fan tokens. Ook landenteams sprongen op de hype, door in de aanloop naar het WK 2022 in Qatar een eigen fan token te lanceren.

Wel is de Parijse club de eerste die een samenwerking aanging met een blockchain-partner. Zo ging het begin dit jaar in zee met Chiliz Chain. Chiliz Chain is een blockchain-platform dat zich richt op de sport- en entertainmentindustrie, waar PSG nu dus infrastructuurprovider voor is.

Dit maakte het onder andere mogelijk om in 2021 toenmalig sterspeler Lionel Messi uit te betalen in de token. Hij kreeg maar liefst $30 miljoen, wat de koers met 160 procent deed stijgen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie