Timo Bult Timo Bult
22/06/2022 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:45

Einde Tether dominantie? Volume op Ethereum veel lager dan USDC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Einde Tether dominantie? Volume op Ethereum veel lager dan USDC

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Tether (USDT) is al lange tijd de grootste stablecoin van de cryptomarkt. Nu lijken er echter kleine barstjes in deze dominantie te ontstaan. Gisteren was het handelsvolume op het Ethereum (ETH) netwerk van zijn grote rivaal USD Coin (USDC) namelijk hoger dan dat van USDT!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum volume USDC stijgt

Messari, een on-chain dataplatform, toont dat het “Real Volume” van USDC gisteren op het Ethereum netwerk uitkwam op 1,1 miljard dollar. Voor USDT van Tether bleef deze teller steken op 579 miljoen dollar.

Het Real Volume is een indicator van Messari waarin het tracht nep handelsvolume buiten beschouwing te laten. Het kijkt dan naar een selectie van crypto exchanges waarvan het beoordeelt dat er legitiem handelsvolume plaatsvindt. Dit zijn exchanges als Binance en Coinbase Pro.

Een belangrijke kanttekening hier is dat het enkel handelsvolume op het Ethereum netwerk betreft. Stablecoins kunnen op verschillende blockchains gelanceerd worden. In het totaalplaatje spant tether nog altijd met afstand de kroon. Volgens Coingecko was het totale handelsvolume van tether de afgelopen 24 uur nog 42,4 miljard dollar. USDC blijft met het totale handelsvolume steken op 4,4 miljard dollar.

Marktkapitalisatie USDC stijgt, USDT ziet daling

Desalniettemin kan het crypto nieuws dat USDC’s handelsvolume op Ethereum hoger lag dan dat van USDT een eerste teken zijn dat er een eind kan komen aan de dominantie van Tether. De stablecoin is op dit moment nog de op twee na grootste crypto van de markt, achter bitcoin (BTC) en ether.

Daar vlak achter zien we USD Coin opduiken. Waar Tether zijn marktkapitalisatie de afgelopen weken zag dalen tot het huidige punt van 67,2 miljard dollar, steeg die van USD Coin langzaam naar het huidige punt van 56,1 miljard dollar. Kortom, de twee stablecoins komen steeds dichterbij elkaar.

De ontwikkeling lijkt voort te vloeien uit de recente gebeurtenissen omtrent Terra’s UST stablecoin. Die stortte volledig in waarmee het algehele vertrouwen in stablecoins een deuk opliep. USD Coin staat erom bekend relatief transparant te zijn en zijn reserves bestaan voor 100% uit cash en obligaties. Tether’s reserves zijn juist relatief onbekend. Onlangs ontkende het bedrijf nog dat er een bloedlinke situatie bestaat betreft de reserves die USDT dienen te dekken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie