Ivo Melchers Ivo Melchers
15/04/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2023 09:00

EOS voegt interoperabiliteit met Ethereum toe met nieuwe update

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Wit Olszewski

EOS (EOS) is een smart contract netwerk, vergelijkbaar met Ethereum (ETH) en Cardano (ADA), waar gedecentraliseerde apps (dApps) ontwikkeld kunnen worden. Na meer dan een jaar aan ontwikkeling heeft het team achter EOS, EOS Network Foundation, op 14 april bekendgemaakt dat het de bètaversie van de EOS Ethereum Virtual Machine heeft gelanceerd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interoperabiliteit met Ethereum, wat betekent dit?

De lancering van de EOS EVM heeft als doel om de interoperabiliteit met het Ethereum netwerk te verbeteren. Het is een imitatie van de Ethereum Virtual Machine en maakt de implementatie van dApps mogelijk die in Solidity zijn geschreven, de programmeertaal van Ethereum.

Omdat Solidity door de meeste Web3 ontwikkelaars wordt gebruikt en wordt ondersteund door open-source codebibliotheken en tools, biedt de interoperabiliteit meer mogelijkheden om ontwikkelaars aan te trekken die de programmeertaal gewend zijn. Ondertussen kunnen deze Ethereum-ontwikkelaars gebruikmaken van de prestaties en doorvoer van de EOS blockchain.

De EOS Network Foundation zei dat de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum uitdagingen creëren voor grootschalige dApp implementatie. Met de lancering van de EOS EVM hoopt het dan ook deze kloof te overbruggen.

Yves La Rose, de oprichter en CEO van de EOS Network Foundation, zei het volgende over de EOS EVM:

‘’Met EOS EVM is het nu aanzienlijk eenvoudiger voor ontwikkelaars van Ethereum en eindgebruikers om te profiteren van de lage kosten, ultrasnelle snelheden en betrouwbaarheid van het EOS netwerk. EOS EVM is een belangrijke mijlpaal en vertegenwoordigt onze inzet voor een toekomst met meerdere chains.’’

Advertentie

EVM implementatie

Nu het Ethereum netwerk meer adoptie verwacht na de recente Shapella-update, geven steeds meer projecten prioriteit aan de implementatie van EVM-compatibiliteit binnen hun netwerken. Zo lanceerde Astar network (ASTR) op 3 april smart contracts die twee virtual machines, waaronder EVM, ondersteunden.

Ook kon je eind maart in het altcoin nieuws lezen dat Polygon (MATIC), een layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum, de bètaversie van de langverwachte zero-knowledge EVM (zkEVM) had gelanceerd. Volgens Polygon zal dit dApps in staat stellen om te schalen met hogere prestaties.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie