Timo Bult Timo Bult
14/07/2021 13:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 13:37

Ethereum (ETH) beursfonds in Brazilië goedgekeurd, waarom is dit goed nieuws?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) beursfonds in Brazilië goedgekeurd, waarom is dit goed nieuws?

Foto: leksiv/Shutterstock

Goed crypto nieuws uit Brazilië. Daar heeft de Comissão de Valores Mobiliários (CVM), zeg maar de Braziliaanse Securities and Exchange Commission, een ethereum (ETH) exchange-traded fund goedgekeurd. Dat kondigde QR Capital gisteren aan.

Een exchange-traded fund, of ETF, is een op de beurs verhandeld fonds waarmee investeerders zonder veel gedoe in crypto kunnen investeren. Zij hoeven geen wallet aan te maken. Het is namelijk genoeg om enkel de aandelen van het fonds te bezitten. Het fonds zelf zal dan crypto, in dit geval ethereum, kopen welke wordt bewaard door een professionele vermogensbeheerder.

Zo’n ETF is interessant om een aantal redenen. Ten eerste zal het voor zowel kleine als grote investeerders makkelijk worden om in ethereum te investeren. Daarnaast zal het voor institutionele investeerders en bedrijven minder ingewikkeld zijn om in crypto te investeren aangezien alles via officiële wegen verloopt. Kortom, dit kan ervoor zorgen dat er meer kapitaal naar de crypto-markt stroomt.

Het ethereum fonds zal onder de ticket QETH11 te vinden zijn op de grote Braziliaanse beurs B3, die wereldwijd klanten bediend. QETH11 volgt dezelfde prijsindex die CME Group gebruikt. Crypto-bedrijf Gemini, van de gebroeders Winklevoss, zal de bewaring van de onderliggende ETH op zich nemen.

In de aankondiging worden de kernwaarden van het fonds opgenoemd:

“[Het fonds is] een eenvoudige, veilige en gereguleerde optie voor elke belegger om directe blootstelling aan Ethereum te krijgen via hun favoriete brokerage, zonder zich zorgen te maken over registraties in beurzen, portefeuilles of private keys.”

Nog niet zo lang geleden keurde de CVM ook al twee andere crypto ETF’s goed. Destijds ging het om een Bitcoin (BTC) ETF en een ETF waarin vijf cryptocurrencies zijn opgenomen. Brazilië loopt hiermee voorop op veel landen als de Verenigde Staten. Daar is vooralsnog geen enkele crypto ETF goedgekeurd.

Nog zo’n land dat het goed doet betreft crypto ETF’s is Canada. Daar werden de afgelopen maanden meerdere ETF’s goedgekeurd. Een daarvan kocht begin deze maand grote hoeveelheden bitcoin. Dit ondanks de neerwaartse beweging waarin de markt zich bevindt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie